Intel Capital ulaže 40 milijuna dolara u inovativne tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2012. u 15:14
EPA

Cilj je ulaganja odabranim tvrtkama pomoći u dostizanju sljedeće razine razvoja.

Intel Capital, odjel za globalna ulaganja, spajanja i akvizicije tvrtke Intel Corporation, započeo je svoj godišnji globalni samit Intel Capitala objavom ulaganja u deset inovativnih tehnoloških tvrtki, priopćeno je iz Intela. Cilj je ulaganja odabranim tvrtkama pomoći u dostizanju sljedeće razine razvoja, a njima se naglašava dvodnevni program globalnog samita usmjeren na izgradnju poslovanja. Ukupan iznos ulaganja otprilike je četrdeset milijuna dolara, a odnose se na različite tehnologije, od suradnje u oblaku i isporuke naprednih digitalnih zabavnih sadržaja do pojednostavnjivanja plaćanja putem mobilnih uređaja i omogućivanja novih oblika interakcije uređaja. 

Ulagat će se u sigurnu platformu za razmjenu sadržaja Box, tvrtku za distribuciju sadržaja u Bollywoodu i južnoj Aziji Hungama.com, tvrtku za projektiranje integriranih krugova FocalTech, društvenu radijsku platformu Jelli, tvrtku za programiranje društvenih igara LIFO Interactive, platformu za mobilne beskontaktne tehnologije NewAer, platformu za e-plaćanje PagPop, tvrtku za pružanje usluga u oblaku Tier 3, tvrtku za programiranje 3D računalnih igara Transmension te agenciju za oglašavanje na mobilnim uređajima UUCun. Nisu otkrivene financijske pojedinosti o pojedinačnim ulaganjima.

Ovogodišnji globalni samit trinaesti je po redu, a na njemu se okupilo više od tisuću poduzetnika koje financira Intel Capital te direktori tvrtki iz računalne industrije s popisa Fortune 2000 radi razmjene ideja i polaganja temelja za moguća probitačna partnerstva i poslovne dogovore. Globalni je samit osmišljen kao potpuno prožimanje sudionika sa svijetom umrežavanja te se odlikuje rasporedom bogatim tematskim izlaganjima i stručnim forumima, a obuhvaća i više od 1700 ciljanih sastanaka direktora zaduženih za određene portfelje i ključnih poslovnih rukovoditelja.

Intel Capital globalni je ulagački odjel tvrtke Intel koji se bavi ulaganjem vlastitog kapitala u inovativne tehnološke inicijative i tvrtke širom svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close