Instagram može prodavati fotografije bez pristanka korisnika

Autor: Agencija VLM , 18. prosinac 2012. u 15:26
Thinkstock

Korisnicima koji ovo žele izbjeći jedino je rješenje brisanje profila do 16. siječnja iduće godine.

Prema novim korisničkim pravilima, Instagram ima pravo oglašivačima prodavati fotografije korisnika bez njihova pristanka, prenosi BBC. Korisnicima koji ovo žele izbjeći jedino je rješenje brisanje profila do 16. siječnja iduće godine.

Druga važna promjena jest da Instagram podatke o svojim korisnicima može dijeliti s Facebookom, svojom roditeljskom tvrtkom, kao i oglašivačima i drugim partnerima. U Instagramu kažu da je svrha te promjene lakša suradnja s Facebookom i borba protiv spama.

Podsjetimo, Facebook je Instagram kupio u travnju za 1 milijardu dolara. Facebookova potpredsjednica za marketing Carolyn Everson ovaj je mjesec rekla kako će Facebook kad-tad pronaći način da zarade na Instagramu.

Odluke su izazvale gnjevne reakcije mnogih korisnika tog megapopularnog servisa za dijeljenje fotografija. Među nezadovoljnicima je i newyorški fotograf Clatyon Cubbit koji je na svojemu računu napisao kako su nova pravila samoubojstvo za Instagram. Analitičari smatraju kako će ovaj potez naštetiti Facebookovu ugledu i otuđiti dio korisnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Polako ali sigurno pojam otimačina postaje nešto “normalno” u našim životima.

Takvo stanje ne može dugo trajti. A ipak se nadam da neću doživjeti “vrijeme promjena” jer ratnih sukoba mi je dosta a to se izgleda bez pravog rata (oni gore protiv ostalih) ne može riješiti.

New Report

Close