INsig2 osvojio posao za OLAF vrijedan pet milijuna eura

Autor: Bernard Ivezić , 17. listopad 2013. u 22:01
A. Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe/Žarko Bašić/PD/PIXSELL

Zagrebačka tvrtka cilja na IT tržište koje će globalno do 2017. godine rasti 13,7 posto godišnje na 878 milijuna dolara.

Zagrebačka tvrtka INsig2, članica IN2 grupe, najveće softverske tvrtka u Hrvatskoj, nakon osvojenog natječaja za OLAF vrijednog pet milijuna dolara planira postati veliki europski igrač u području digitalne forenzike.

Prema procjeni IBISWorlda tržište usluga digitalne forenzike jedno je od najbržerastućih na IT tržištu. Globalno IBISWorld procjenjuje da će do 2017. godine tržište računalne forenzike rasti prosječno 13,7 posto na 878 milijuna dolara. INsig2 je lani imao prihod od 15,6 milijuna kuna uz rast od 47,5 posto, neto dobit od 1,7 milijuna kuna i zapošljava 20 stručnjaka."Najviše prostora za rast ima u srednjoj i istočnoj Europi, dok je zapadna Europa već otišla dosta daleko u primjeni digitalne forenzike", kaže Goran Oparnica, direktor INsig2.

 

878milijuna

dolara vrijedit će tržište digitalne forenzike do 2017. godine

Navodi da im je posao za OLAF prvi veliki europski posao, nakon kojeg očekuje mnogo veći angažman u zemljama EU.INsig2 je posao za OLAF dobio u konzorciju s Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, TMD Travelom iz Zagreba, Ventexom iz Rijeke i Access Datom iz SAD-a. Konzorcij će tijekom iduće četiri godine educirati na području digitalne forenzike više od 800 EU inspektora."Ovo je primjer kako bi naše tvrtke trebale nastupati na europskom tržištu", rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close