Inovativna rješenja na području cyber sigurnosti

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2017. u 13:48
Foto: Press

Prezentaciju su održali g. David Matthews, Unisys Security Industry Director, i g. Salvatore Sinno, Unisys Chief Security Architect. Tijekom predstavljanja fokus je stavljen na tri segmenta cyber sigurnosti u kojima je Unisys tržišni lider.

Pod pokroviteljstvom tvrtke Infosistem d.d. danas je u prostoru Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj održano predstavljanje američke tvrtke Unisys, jednog od svjetskih lidera u segmentu rješenja iz područja cyber sigurnosti.

Predstavljanje je počelo u 10:00 sati pozdravnim govorima veleposlanice SAD-a u Republici Hrvatskoj Juliete Valls Noyes i predsjednika uprave Infosistem d.d. Roberta Mišete. Oboje su pohvalili uspješnu suradnju između Infosistema i njihovog dugogodišnjeg strateškog partnera Unisysa.

Prezentaciju su održali g. David Matthews, Unisys Security Industry Director, i g. Salvatore Sinno, Unisys Chief Security Architect. Tijekom predstavljanja fokus je stavljen na tri segmenta cyber sigurnosti u kojima je Unisys tržišni lider.

Pokriven je segment prediktivne analitike informacijske sigurnosti, gdje je Unisys za američko ministarstvo domovinske sigurnosti izgradio platformu za prediktivnu analizu sigurnosnih i obavještajnih ugroza koja obrađuje preko 700.000 naprednih prijetnji svaki dan – uključujući 4.500 dark/deep web izvora i 4 mil. izvora s društvenih mreža – i osigurava obavještajne informacije u realnom vremenu.

Predstavljanje je nastavljeno jednim od najpoznatijih produkata Unisysa – rješenjem Stealth™, koje je tržišni lider na području brzo rastućeg softverski baziranog pristupa agilnoj IT sigurnosti pod nazivom "mikro-segmentacija". Mikro-segmentacija uključuje sprječavanje hakerskih napada prema legacy aplikacijama/sustavima, zaštitu industrijskih kontrolnih sustava i IOT senzora, zaštitu povjerljivih aktivnosti tijekom spajanja i akvizicija tvrtki, zaštitu kritičnih resursa u flat mrežama, kao i proširivanje sigurnosnih pravila na arhitekturu u oblaku – uključujući šifriranje komunikacija u javnom oblaku te zaštitu kritičnih servisa koji se mogu nalaziti na Microsoft Azure platformi ili Amazon Web Service platformi.

Završni osvrt je stavljen na područje biometrije, u kojem Unisys pruža podršku za 60 nacionalnih sustava digitalnog identiteta (uključujući zaštitu granica SAD-a) te pruža mogućnost višestruke autentifikacije putem otiska prsta, prepoznavanja karakteristika lica, prepoznavanja šarenice oka, prepoznavanja glasa i načina korištenja tipkovnice mobitela.

Predstavljena rješenja iz područja cyber sigurnosti pridonose uskladi sa GDPR regulativom i NIS direktivom, te jednostavnijoj i brzoj prilagodbi sa zahtjevima regulatornih tijela unutar kratkog perioda koji je preostao do početka primjene.

Posebno zahvaljujemo na sudjelovanju direktorici Ostendo Consultinga i članici upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)², gospođi Biljani Cerin, koja je istaknuti stručnjak na području usklađivanja sa zahtjevima GDPR regulative i koja se tijekom predstavljanja osvrnula na sve bitne izazove koje regulativa postavlja pred nas u periodu prilagodbe do svibnja 2018. godine, unutar kojeg se očekuje i prilagodba NIS direktivi.

Sudionici održanog predstavljanja bili su predstavnici državnih tijela Republike Hrvatske i državnih poduzeća.

Komentirajte prvi

New Report

Close