Inovacije pretvarati u prave proizvode

Autor: Marta Duić , 28. ožujak 2019. u 20:00
Foto: Gost predavač Velimir Srića i Ivona Blauhorn iz Oracle-a.

Oracle ulaže u inovacije

Proces plasiranja ideja, njihova evaluacija i rangiranje te izbor najbolje od njih, uz adekvatnu motivaciju zaposlenika kroz sustav nagrađivanja, dio je Oracle Innovation Management Cloud sustava koji je ovoga tjedna predstavljen na Oracle Innovation Day-u organizaciji tvrtke Oracle Hrvatska.

Konferenciju je otvorila Ivona Blauhorn, Sales Executive iz Oracle-a, predstavljajući jedinstvenu platformu Oracle cloud aplikacija: Oracle F

usion Cloud. “Većina znanja o tome kako unaprijediti postojeću situaciju i procese u organizaciji, postoji u njoj samoj te je taj potencijal potrebno maksimalno iskoristiti. Ponekad konstruktivne ideje dođu i izvan organizacije, od strane kupaca ili dobavljača čija objektivnost ponekad može biti i dodatan faktor pri kreiranju kvalitetne ideje”, kaže Blauhorn.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te direktor konzultantske firme za digitalne inovacije Velimir Srića, održao je predavanje u trendovima u upravljanju inovacijama. Konkretnim primjerima pojasnio je važnost razgovaranja o idejama, njihovo objavljivanje te provođenje u kvalitetne procese, proizvode ili usluge.

U središnjem predavanju Tomislav Zrnc, konzultant iz Oracle-a demonstrirao je rješenje za upravljanje inovacijama: Oracle Innovation Management Cloud i prikazao kako je Oracle odgovorio izazovima upravljanja informacijama.

Koliko je proces implementacije ovog rješenja iznimno jednostavan, brz i efikasan pojasnio je Mladen Perko, konzultant i partner tvrtke Osir-ERPIS te pokazao kako je ta tvrtka ideju implementirala u gotov, paketni proizvod koji sada nude svojim klijentima. U cijelom su procesu koristili upravo Oracle Innovation Management Cloud.

Case study Addiko banke u BiH predstavio je voditelj projekta Adi Hadžiosmanović i objasnio zašto su se u odlučili za implementaciju rješenja, kako je tekao projekt i koje je benefite donio poslovanju.  Konferencija je zaključena predavanjem hrvatskog inovatora, Igora Puhara, koji je iz vlastitog iskustva pokazao kako doći do inovativnih ideja, razvijati ih i osigurati njihov uspješan životni vijek.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close