Inovacije nam već mijenjaju živote

Autor: Sergej Novosel Vučković , 14. listopad 2018. u 22:00
Elena Bou, direktorica InnoEnergyja

Visiobike predstavit će svoja napredna tehnološka rješenja iz područja baterijskih paketa i elektrobicikala.

Više od 700 sudionika iz 30-ak zemalja u danskom Kopenhagenu u srijedu i četvrtak predstavlja inovacije iz održive energije, na 6. The Business Boosteru (TBB), skupu koji služi kao europski katalizator inovacija u cleantechu (zelenoj, čistoj energiji).

Domaćin je InnoEnergy, najveći europski pokretač inovacija u tom sektoru, a njegova direktorica za inovacije Elena Bou govori nam što se tamo sprema: 

Cilj je ubrzanje
"Oko 150 startupa pokazat će kako su ideje uspjeli ili će tek ostvariti kroz izvediva i komercijalno primjenjiva rješenja koja mijenjaju svijet. Na Business Boosteru, koji je najveći svjetski događaj u inoviranju održive energetike, sudionici će od svjetskih stručnjaka doznati kakvi su energetski izazovi danas u europskom poduzetništvu. Cilj je ubrzati europsku tranziciju prema čistoj energiji", kaže Bou.

 

Bou

Inovativni poslovni modeli podižu konkurentnost u energetskoj tranziciji.

U Danskoj je i hrvatski startup Visiobike, osvajač drugog mjesta na našem izdanju natjecanja PowerUp. Oni će, poručuje osnivač Marko Matenda, predstaviti svoja napredna tehnološka rješenja iz područja baterijskih paketa i elektrobicikala. To je i prilika da se Visiobike poveže s vodećim tvrtkama za održivu energiju. Ovogodišnja "inovacija" na susretu je tzv. reverse pitching, u kojem će vodeći industrijski igrači pokazati startupima kako su napravili zaokret u skladištenju, prijevozu, energiji vjetra ili rješenjima za pametne gradove.

"Iako je svake godine TBB sve veći, njegovi "duša i srce" ostaju isti: spajanje inovacija energoodrživosti i industrije, kako bismo osigurali uvođenje takvih tehnologija na tržištu i omogućili da utječu na naše živote", objašnjava Elena Bou. Zbog toga se, kaže, i veseli što će inovatori, među kojima i hrvatski, raspravljati i o inovativnim poslovnim modelima koji bi dizali konkurentnost tijekom energetske tranzicije. 

Potpora startupovima
"Naš je događaj ujedno i točka na kojoj ćemo poticati stvaranje odnosa i partnerstava koja bi dovela i do komercijalnih ugovora, financijske potpore i drugih poslovnih aktivnosti.

Time se i mi kao tvrtka InnoEnergy vodimo, kao ekosustav koji obuhvaća sve sastojke nužne za održivu energoinovaciju: tehnologiju, talent, financije, načine poslovanja, regulativu i društvenu svrhu", objasnit će direktorica u InnoEnergyju. Podsjeća da su podržali dosad već 200-ak startupova od njihove početne faze, pomažući im da stupe na tržište. "Sada na Business Booster događajima nastojimo ih podržati da ojačaju na tržištu", reći će Elena Bou.

Komentirajte prvi

New Report

Close