Infinum opet obrazuje studente

Autor: Poslovni dnevnik , 12. lipanj 2016. u 21:59
Lani se na Infinum Academy prijavilo više od 250 studenata, program prošlo njih 55

Programeri po mjeri.

Softverska tvrtka Infinum drugi put organizira Infinum Student Academy, besplatni ljetni tečaj programiranja. Studenti će imati priliku naučiti razvijati mobilne i web aplikacije koristeći najnovije metode i tehnologije, a predavači će biti najbolji programeri iz Infinuma.

Iz te tvrtke ističu kako projekt provode samoinicijativno i na vlastiti trošak kako bi "pridonijeli lokalnoj zajednici, pronašli potencijalne zaposlenike i podignuli konkurentnost Hrvatske na globalnom IT tržištu". Matej Špoler, suosnivač i tehnički direktor Infinuma, ističe kako je prate globalni trend da se najbolji programeri sve više osposobljavaju konkretnim znanjima za rad izvan akademskih institucija, u tzv. bootcampovima. Takav oblik obrazovanja je ono što tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama danas potrebno.

"Želimo dati priliku našim studentima da se educiraju na jednak ili bolji način kao i njihovi kolege u Silicijskoj dolini i San Franciscu, gdje između ostalog imamo ured", ističe Špoler. Lani je Infinum Academy zainteresirao više od 250 studenata, od kojih je Infinum kroz program proveo njih 55. Ti studenti su se nakon toga mahom zaposlili u Infinumu i u drugim hrvatskim IT tvrtkama. Prijave za besplatan Infinum Student Academy su otvorene do 15. lipnja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close