Imaju najbrži mobilni internet u Europi

Autor: Bernard Ivezić , 27. studeni 2017. u 22:01
Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a/Igor Šoban/PIXSELL

HT prema rezultatima neovisnog mjerenja najbolji, a i konkurenti su dobri.

Hrvatski telekom objavio je da ima najbolju mobilnu internetsku mrežu u Europi. Istraživanje je provela kompanija P3 Communications od 28. rujna do 7. listopada, a po njemu je HT prikupio 918 od maksimalnih tisuću bodova.

Boris Drilo, član uprave i direktor tehnike HT-a izjavio je kako je istraživanje potvrdilo da su napravili veliki napredak u kvaliteti mreže, i to čak 20 posto bolji rezultat u odnosu na prethodno mjerenje.

"Jako sam zadovoljan što smo skočili za 100 bodova. HT prema rezultatu neovisnog mjerenje ima uvjerljivo najbolju mrežu ne samo u Hrvatskoj nego u Europi, a ovdje smo također uvjerljivo najbolji", kaže Drilo. Dodaje da se iz istraživanja može vidjeti da su dobre rezultate ostvarili njihovi  konkurenti u Hrvatskoj te da se vidi da su svi napredovali. Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a kaže da je kompanije ulagala i da će nastaviti ulagati.

Navodi da su ove godine investicije u infrastrukturu i tehnologiju povećali za 178 milijuna kuna te da zahvaljujući tome testiraju brzine 5G mobilnog interneta od 550 Mbps. "Ulažemo, jer je internet podloga za usluge koje povećavaju kvalitetu života i rada", zaključuje Tomašković.

Komentirajte prvi

New Report

Close