ICT nije samo infrastruktura, pomaže i rastu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. lipanj 2013. u 22:00
Adrian Ježina/PIXSELL

Taj indeks, kaže, pokazuje kako je gospodarstvo neke zemlje moguće uključiti u globalno gospodarstvo koje se oslanja na komunikacijske i informacijske tehnologije.

Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca (HUP UIKD) pojačat će aktivnosti na stvaranju boljih uvjeta poslovanja, jer sektor informacijsko komunikacijskih tehnologija (ICT) može postati polugom rasta svih gospodarskih grana, a ne samo operativa i infrastruktura tvrtki, organizacija i institucija, istaknuo je novi predsjednik te HUP-ove Udruge Adrian Ježina.

Prema njegovim riječima UIKD će dodatno jačati i suradnju s tijelima javne i lokalne vlasti kako bi se povećale upisne kvote na ICT i drugim obrazovnim ustanovama, smanjenjilo opterećenje na plaće ICT djelatnika, te poticali gradovi i općine na digitalizaciju. Ističe da žele i poboljšanje ranga Hrvatske u ICT-u na ljestvicama konkurentnosti, pa tako i po Network Readiness Indexu gdje je Hrvatska na 47./48. mjestu među prvih 50 zemalja. Taj indeks, kaže, pokazuje kako je gospodarstvo neke zemlje moguće uključiti u globalno gospodarstvo koje se oslanja na komunikacijske i informacijske tehnologije.

Komentirajte prvi

New Report

Close