Huawei dokazao Amerikancima da može i bez njih: Zahvaljujući novim proizvodima ruše rekorde prodaje

Foto: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima jer Google je najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sustava s Huawei uređaja.

Huawei se sredinom godine našao u problemima zbog sankcija nametnutih od strane Sjedinjenih Američkih Država, no to nije utjecalo na poslovanje kineskog giganta, što potvrđuju njegovi poslovni rezultati, prenosi RTL.

Naime, iako u SAD više ne smije isporučivati pametne telefone i tablete, kao ni općenito poslovati, Huawei svejedno na globalnoj razini bilježi rast prodaje svojih uređaja.

Riječ je o čak 26 posto više isporuka nego prije godinu dana u isto vrijeme, što znači da u Huaweiju mogu biti više nego zadovoljni. Konkretnije, radi se o 185 milijuna isporučenih pametnih telefona.

Također, na razini cijele kompanije, tijekom prvih devet mjeseci, ostvareni su prihodi od 86,01 milijardi američkih dolara. To je rast od 24,4 posto u odnosu na 2018.

A samo prije nekoliko mjeseci činilo se da bi Huawei mogao biti u problemima jer Google je najavio uklanjanje Android mobilnog operativnog sustava s Huawei uređaja. Ta odluka trebala je stupiti na snagu u kolovozu, ali je dodatno prolongirana zahvaljujući smirivanju strasti američke politike prema kineskoj kompaniji.

Komentari (2)
  • DDD
    DDD 8:34 22.10.2019.

    Teško da bi to uspjelo amerikancima, pa već su popustili kad su računice pokazale da bi oni bili u većem minusu nego kinezi.

  • System2
    System2 20:45 21.10.2019.

    Može dok ima zalihu američke tehnologije koju ugrađuje u telefone. Vidjeti ćemo kad se to potroši koliko su zapravo dobri.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!