Huawei Ascend P7 stigao u Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2014. u 12:07
Huawei Ascend P7 (Press foto)

Novi Android smartphone ima ekran od 5 inča te prednju 13-megapikselnu i stražnju 8-megapikselnu kameru.

Pametni telefon Huawei Ascend P7 predstavljen je sinoć hrvatskom tržištu. Debljine je samo 6,5 milimetara, što ga čini jednim od najtanjih LTE mobitela. Novi Android smartphone ima ekran od 5 inča te prednju 13-megapikselnu i stražnju 8-megapikselnu kameru, navodi se u priopćenju za medije. Također su predstavljeni i mobiteli Ascend G6 te Ascend Y530 koji su uz Ascend P7 od danas dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma.

"U protekle tri godine stručnjaci Huaweija razvijali su vrhunske pametne telefone s naprednim dizajnom kao spoj iskustva i inovacija s Istoka i Zapada. Korisnici su prepoznali našu predanost istraživanju i razvoju te smo sada treći proizvođač u svijetu prema broju isporučenih pametnih telefona. Prepoznatljivost našeg brenda stalno raste i na tržišu Europe, a vjerujem da će i Ascend P7 i drugi naši modeli doprinijeti nastavku rasta i u Hrvatskoj. Iznimna ravnoteža dizajna i funkcionalnosti Ascenda P7 rezultat je višemjesečnih istraživanja i siguran da će se korisnicima isplatiti svaka sekunda u korištenju i istraživanju njegovih brojnih karakteristika", istaknuo je Dan Klepač, country manager Huawei Device za Hrvatsku.

Kako ističu iz tvrtke, Huawei Ascend P7 jamči jednostavno svakodnevno korištenje zahvaljujući poboljšanju i izdržljivosti stakla Corning® Gorilla® Glass 3 na prednjoj i stražnjoj strani uređaja, a metalik izgled upotpunjen je na pozadini koja je obrađena u sedam slojeva. Uređaj će u T-Centrima biti u crnoj boji, a dostupan je u tarifi Plan za zabavu XL za 298 kuna, uz potpis novog ugovora na 24 mjeseca.

Novi Huaweijev smartphone dolazi s funkcijomUltra Snapshot koja omogućuje korisniku da pokrene fotoaparat već za 1,2 sekunde kada je mobitel u mirovanju i to dvostrukim klikom na tipku za stišavanje zvuka. Korištenje fotoaparata unaprijeđeno je i brojnim drugim funkcijama, pa korisnici mogu snimati 'selfije' ili grupne autoportrete 'grufije' s prednjom kamerom od osam megapiksela i softverom koji omogućava panoramske selfije ili ima funkciju autouljepšavanja s deset razina.

Kako bi korisnicima olakšali fotografiranje, na raspolaganju su im ogledalce i opcija za pred-pregled selfija. Funkcija 'voice photo' dat će dodatnu dimenziju fotografijama jer im dodaje i 10-sekundni audio zapis. Megapikseli u kamerama upotpunjeni su Huaweijevim procesorom signala slike (ISP) koji upravlja brojnim funkcijama koje imaju i profesionalni digitalni fotoaparati, kao što su autofokus, balans bijelog, smanjenje šuma i slično.

Ascend P7 među ostalim koristi i tehnologiju pametnog mijenjanja mreže koja stabilizira vezu pri slabom signalu, smanjujući potrošnju baterije. Osim baterije od 2500 mAh, Ascend P7 ima i posebno osmišljenu tehnologiju štednje energije, a posebna postavka omogućava korisnicima da preostalih 10 posto baterije sačuvaju za sljedećih 24 sata, korištenjem samo osnovnih funkcija mobitela za telefoniranje i adresar, smanjenjem osvjetljenja zaslona i slično, stoji u priopćenju.

Još jedan Huaweijev vodeći model je i Ascend G6 koji pokreće četverojezgreni procesor od 1,2 GHz i baterija od 2000 mAh, a slike i boje prenijet će 4,5 inčni gHD LCD zaslon te prednja kamera od pet megapiksela. Zahvaljujući LTE podršci, korisnici mogu skidati filmove za samo par minuta i poslati dokumente u nekoliko sekundi, a mobitel podržava i NFC za mobilno plaćanje, kaže se u priopćenju. Uređaj dolazi na hrvatsko tržište u crnoj boji, a dostupan je za 398 kuna u tarifi Plan za mlade, uz potpis novog ugovora na 24 mjeseca.

Drugi model, Huawei Ascend Y530, ima pak 4,5-inčni ekran, glavnu kameru od pet megapiksela s LED bljeskalicom te bateriju od 1750 mAh. Uz klasično Android sučelje, mobitel ima i Huaweijevo Emotion sučelje s opcijom za napredne korisnike te jednostavniju verziju za početnike. Uređaj će korisnicima također biti dostupan u crnoj boji, u tarifi Plan za surfanje L za 98 kuna, uz potpis novog ugovora na 24 mjeseca.

Komentari (1)
Pogledajte sve

od 2894 kn u 3 trgovine

http://www.jeftinije.hr//search_new.aspx?q=huawei%20ascend%20p7&page=1

New Report

Close