Hrvatski telekom sa Zabom testira bankarsku uslugu

Autor: Bernard Ivezić , 07. ožujak 2019. u 22:00
Claudio Cesario i Davor Tomašković

Najveći telekom promovirat će uslugu na tržištu pod svojim brandom, a Zaba će pružiti bankarsko zaleđe.

Hrvatski telekom do ljeta će u svoju ponudu uvrstiti mobilno bankarstvo.

Uslugu "Telekom Bankarstvo" ugovorio je s najvećom bankom u Hrvatskoj, Zagrebačkom bankom, a pružat će je preko mobilne aplikacije. Usluga se, navodno, već testira. Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a kaže da je njihov ulazak u područje digitalnog bankarstva dobar primjer transformacije operatera. "Siguran sam da će korisnici brzo prepoznati vrijednost jednostavnog i brzog upravljanja vlastitim financijama koje pruža usluga Telekom Bankarstva, i da će ova inovacija rezultirati najboljim korisničkim iskustvom", kaže Tomašković.

HT, kao i A1 Hrvatska, već duže vrijeme želi ući u bankarstvo. No, kao i ostali telekomi, zbog regulatornih barijera ulasku na domaće financijsko tržište, bio je naklonjeniji partnerstvu s bankama.

U međuvremenu se situacija u bankarstvu u cijeloj Uniji pa i kod nas značajno se promijenila zbog pritiska Europske komisije i uvođenja otvorenog bankarstva. Prvi korak napravio je HPB prije dvije godinu ponudivši mogućnost online otvaranja računa.

Nedavno je Erste banka ponudila jednostavnu mobilnu aplikaciju za prijenos novca KEKS Pay, a onda je ovaj tjedan i jedna od dvije najveće mobilne banke u Europi, Revolut, do ljeta najavio dolazak u Hrvatsku. Claudio Cesario, zamjenik predsjednika uprave Zabe kaže da žele ponuditi više klijentima. "Kao vodeći na tržištu, Zaba i HT, uvode nove trendove", zaključuje Cesario.

Komentirajte prvi

New Report

Close