Hrvatski telekom digitalizirao mrežu

Autor: Bernard Ivezić , 01. prosinac 2015. u 21:59
Davor Tomašković i Claudia Nemat/Anto Magzan/PIXSELL

Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a kaže da uspješan završetak IP transformacije smješta HT u sam vrh europskih telekoma.

Hrvatski telekom u potpunosti je digitalizirao svoju fiksnu mrežu prešavši na takozvanu All-IP infrastrukturu.

Najveći operater u Hrvatskoj time je okončao pet godina dug projekt u koji je uložio 400 milijuna kuna, a koji će mu omogućiti značajne uštede u održavanju mreže. HT je, naime, kroz prelazak na IP tehnologiju ugasio 72 lokalne telefonske centrale stare generacije te sada sve svoje fiksne usluge nudi preko dvije moderne centrale smještene u Rijeci i Zagrebu. Iz HT-a poručuju da su jedan od tri operatera u Europi, koja imaju dominantnu poziciju na svom tržištu, koja su u cijelosti modernizirali svoju mrežu na All-IP tehnologiju.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a kaže da uspješan završetak IP transformacije smješta HT u sam vrh europskih telekoma. "Ovo je još jedna potvrda da naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu u što smo u posljednjih pet godina uložili više od 400 milijuna kuna", kaže Tomašković. Dodaje da nastavljaju s investicijama usmjerenim na razvoj infrastrukture, jer na taj način stječu pretpostavke za ponudu inovativnih proizvoda.

"HT će u 2015. godini investirati više od milijardu i 300 milijuna kuna što je za 25 posto više u odnosu na 2014. godinu", kaže Tomašković. Operater se na taj način pripremio i na nastavak utakmice s konkurencijom, uključujući novim telekomima koji su odmah izgradili mreže temeljene na All-IP tehnologiji. Claudia Nemat, članica Uprave Deutsche telekoma pohvalila je uspjeh HT-a ne samo kao hrvatski već uspjeh cijelog DT-a. "Naše tehnološke prednosti potiču bolje korisničko iskustvo", zaključuje Nemat.

Komentirajte prvi

New Report

Close