Hrvatski softver hit na blagajnama u SAD-u

Autor: Bernard Ivezić , 02. listopad 2014. u 09:35
'Qualia Analytics' među najtraženijim novim aplikacijama na Clover App Marketu

Riječ je o najbržerastućoj mreži POS blagajni u SAD-u kojom upravlja najveći procesor kartica na svijetu – FirstData.

Hrvatska aplikacija za analizu prodaje i poslovno izvješćivanje "Qualia Analytics" u prvom tjednu nakon lansiranja na američkom tržištu je postala jedna od najtraženijih novih aplikacija na Clover App Marketu. Taj Market je najbrže rastuća mreža POS blagajni u SAD-u, a njime upravlja najveći procesor kartica na svijetu, tvrtka FirstData, koja je prisutna na više od šest milijuna prodajnih lokacija.

Aplikaciju Qualia Analytics kupilo ju je više od sto trgovaca. Hrvoje Smolić, direktor zagrebačkog proizvođača softvera za poslovnu inteligenciju Qualie kaže da se u Americi šire u maloprodaju softvera. "U tjedan dana našu aplikaciju kupilo je i na svoje POS blagajne instaliralo više od sto američkih trgovaca, a da promocija tog softvera i obuka Cloverovih prodajnih partnera još nije ni započela", kaže Smolić.

Dodaje da, nastavi li se prodaja istim tempom, do kraja godine očekuju do dvije tisuće trgovaca-korisnika u SAD-u. Tvrtka Qualia do sada je napravila 15 velikih projekata uvođenja poslovne inteligencije, među inima za B.net, zagrebački hotel Esplanade i Kolektivu. Prije dvije godine tvrtka je na tržište "izbacila" svoje rješenje za poslovnu analitiku "BusinessQ" te počela graditi prodajnu mrežu u inozemstvu. Prvo je pronašla partnera u Kolumbiji, zatim Rusiji, a sad pregovara i s partnerima u Italiji i Poljskoj. Smolić kaže da će, uz ovakav tempo rasta, do kraja godine broj zaposlenih povećati s tri na pet-šest. Lani je prihod ovog startupa bio 225.000 kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sve je u redu sa člankom.
“najbrže rastuća mreža POS blagajni u SAD-u” – ne Qualia, već Clover POS za koji je Qualia napravila reporting aplikaciju
“prodajna mreža” – ne Qualiina, već Cloverova
“15 velikih projekata” – od 2010 do danas, ne u tekućoj godini
“godisnji prihod od 225k” – Qualia uglavnom razvija vlastiti softver (poput Analyticsa), ulaže u budućnost i radi projekte tek toliko da isplati (još uvijek male) plaće. Poslovne rezultate očekujemo u bliskoj budućnosti, sada kada je proizvod napravljen.
“3 zaposlenika” – treći je došao prošli mjesec

…najbrže rastuća mreža POS blagajni u SAD-u, 15 velikih projekata, prodajna mreža… i onda godisnji prihod od 225k kn sa 3 zaposlenika – znaci poslovanje sa minusom.
Nesto ne stima u ovom clanku…

sreća da političari ne rade u ovakvim firmama!davno bi propale[emo_zloban]dečki samo naprijed[emo_palacg]

New Report

Close