Hrvatski programer za novu hit igricu prikuplja 25 tisuća dolara

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 09. rujan 2014. u 18:04
Cvitanović je ideju za igricu dobio još kao dijete

Smatra se kako je prva verzija igre bila igrana 350 milijuna puta, a 2008. je bila u top 10 svjetskih flash igrica.

Krešimir Cvitanović  gostovao je na stranicama Večernjaka 'davne' 2002. sa svojom igrom Bubble Struggle poznatom i kao Bubble Trouble.

I, evo ga opet. Ovoga puta radi se o nastavku igrice –  Bubble Struggle Adventures. Prvi dio postigao je repektabilan uspjeh u cijelom svijetu. Igrica se zavrtila na stranicama sa online igricama www.miniclip.com, i do sada je postigla 350 milijuna igranja. Krešimir vjeruje da je tom brojkom Bubble Struggle i najigranija hrvatska igrica. Svojedobno je, 2008. bila uvrštena u top 10 najigranijih flash igara te godine spram analitičke kuća Mochi Media.

 

Cvitanović

Bubble Struggle adventures je video igrica za sve generacije igrača

Uz pomoć Kickstartera, internetske platforme koja omogućava financiranje kreativnih projekata, piše nam Krešimir Cvitanović, sada radi na nastavku. Cilj je je prikupiti 25.000 dolara do 11. listopada. Tako se trenutačno za igru može predbilježiti na Kickstarteru s tim da svi koji ga podrže i ulože u njegov projekt, kako je to i običaj, dobiju majicu, usb… Dok bi igra trebala biti gotova do ožujka 2015. Krešimir Cvitanović, inače, rođeni je Zagrepčanin, koji trenutačno radi u Los Angelesu. Pohađao je Tehničko veleučilište u Zagrebu. Iako je smjer na fakultetu bio dizajn, ubrzo je, piše u svom životopisu, shvatio da su video igrice i programiranje njegova strast. Tijekom zadnje godine studija (2002.) je napravio svoju prvu igricu Mad Wheels (multiplayer utrka automobila koja nikada objavljena).

Iste godine napravio je i objavio Bubble Struggle. Krešimir je radio u video industriji sljedećih nekoliko godina, te zatim dobio ponudu za posao i život u Los Angeles-u. Trenutačno radi za firmu koja se bavi izradom video igara, u Los Angelesu. Ideju za igricu, tada, 2002. kaže dobio je igrajući Capcom-ov Pang! kao dijete. Ubacujući žetone i igrajući se sa prijateljima u lokalnoj igraonici. 'Bubble Struggle: Adventures' je video igrica za sve generacije – smatra.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ja bih samo dodao da Krešo nažalost nije uspio skupiti dovoljno novaca za izradu igre 🙁

Evo njegova prva igra, koja se spominje u ovom tekstu, koju je izradio davne 2002 godine: Bubble Trouble

Lijepi pozdrav,
ja bih samo dodao link za one koje zanima vise [emo_cool]

bit.ly/bs_kickstarter

Kresimir Cvitanovic

New Report

Close