Hrvatska igra The Red Solstice dobila 335.000 kuna od 1504 donatora

Autor: Bernard Ivezić , 22. travanj 2014. u 09:22
Radnja igre The Red Solstice odvija se u vrijeme istoimene oluje/Foto: Arhiv PD

Hrvatski tim Ironward sa svojom je računalnom igrom privukao veliki interes struke koja ga je obilno donirala.

Hrvatski tim Ironward preko vikenda je zaključio Kickstarter kampanju za svoju računalnu igru The Red Solstice prikupivši od 1504 donatora diljem svijeta 335.400 kuna kapitala.

Iako je riječ o najuspješnijoj  Kickstarter kampanji neke hrvatske računalne igre i drugoj najuspješnijoj hrvatskoj Kickstarter kampanji uopće, ovaj projekt poseban je po velikoj podršci struke.Kako doznaje Poslovni dnevnik, igru The Red Solstice podržalo je niz veterana industrije, i to ne samo riječima već i pojedinačnim donacijama od 20.000 pa sve do 55.000 kuna. Hrvoje Horvatek, voditelj tima Ironward izjavio je da im je donaciju od gotovo 20.000 kuna dao Croteam, svjetski najpoznatiji hrvatski tim za proizvodnju računalnih igara."Oduševljeni smo podrškom struke i već smo se čuli sa Croteamom i zahvalili na velikoj donaciji", kaže Horvatek.

Dodaje da ih je obilnom donacijom podržao i studio Monochrome games koji je lani bio među najboljim malim izdavačima na svijetu. Neslužbeno doznajemo da su oni donirali čak 55.000 kuna.Novu hrvatsku računalnu igru, koja će postati prvi hrvatski strateški RPG i jedna od prvih igara u tom žanru na svijetu, podržao je još Julian Gollop autor X-COM-a, a prije njega i veterani te industrije kao što su Brian Fargo iz inXilea i kreativni direktor Obsidiana Chris Avellone.

Hrvoje Horvatek kaže da ništa ne planiraju prepustiti slučaju. Navodi da se tim sastao već u ponedjeljak kako bi krenuli u pripremu logistike nužne za dostavu obećanih nagrada donatorima. "Dobili smo veliko priznanje struke i igrača i učinit ćemo sve da ispunimo ono što smo obećali", kaže Horvatek.Najuspješnija hrvatska računalna igra na Kickstareru dosad bila je Legends of Dawn, zagrebačkog studija Dreamatrix. Ona je uspjela prikupiti 262.000 kuna.Radnja igre The Red Solstice odvija se na najvećoj zemaljskoj koloniji na Marsu u vrijeme oluje The Red Solsticea, i to 117 godina nakon što je ljudska rasa morala napustiti Zemlju.

Kickstarter

Pet najuspješnijih

Donacije preko Kickstartera do sad su poduzetnicima iz Hrvatske donijele blizu dva milijuna kuna kapitala. U SAD-u takav oblik financiranja smatraju važnim za razvoj startupa. Pet najuspješnijih Kickstarter kampanja iz Hrvatske su Machina Arcana  (805.000 kn), The Red Solstice (335.000 kn), Legends of Dawn (262.000 kn), Enfojner (215.600 kn) i GoulashDisko Fest (49.000 kn).

Komentirajte prvi

New Report

Close