HRT-ove aplikacije osvajaju tržište

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2016. u 14:29
Foto: Robert Anić / Pixsell

Aplikacija The Voice Hrvatska u prvome je vikendu emitiranja showa zabilježila izniman rezultat s obzirom na to da je bila na 7. mjestu liste najpopularnijih besplatnih aplikacija na Apple Store Hrvatska.

Hrvatska radiotelevizija sustavno prati trendove moderne komunikacije sa svojom publikom, a poseban iskorak učinjen je u području mobilnih aplikacija kojima programske sadržaje približava publici neovisno o mjestu na kojemu se ona nalazi. Poseban uspjeh zabilježile su aplikacije HRTi i The Voice Hrvatska, a na listu najpopularnijih aplikacija za uređaje Android ušla je i HRT-ova aplikacija Juhuhu.

HRTi je besplatna aplikacija koja omogućuje gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i 4 televizijska HRT-ova programa, pregled sadržaja s vremenskim odmakom te proširenu bazu televizijskih i radijskih emisija na zahtjev. „HRT se ovom uslugom približio mladima te odgovorio njihovim interesima i navikama, odnosno ponudio im sadržaj kojemu mogu pristupiti kad požele i na uređaju na kojemu to žele. U svakom smo trenutku dostupni svim našim korisnicima, koji sada doslovno dobivaju naš sadržaj u svoje ruke”, rekao je glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić. HRTi je trenutačno 11. na listi svih aplikacija koje se mogu preuzeti na Google Play Store Hrvatska, a na 18. mjestu liste najpopularnijih besplatnih aplikacija na Apple Store Hrvatska.

HRTi je pokrenut u listopadu 2015. godine, a novi iskorak učinjen je početkom ove godine kad je pokrenuta aplikacija The Voice Hrvatska. I ta je aplikacija vrlo brzo pronašla put do korisnika s obzirom na to da donosi sadržaj koji gledatelji najpopularnijega glazbenog showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske ne mogu vidjeti na ostalim plaftormama (internetskoj stranici showa, društvenim mrežama i televizijskim ekranima). Uz takav sadržaj aplikacija korisnicima omogućuje i da budu peti mentor putem nagradnih igara u kojima mogu predviđati hoće li se nekim natjecateljima mentori okrenuti, ili, pak, s druge strane, ocjenjivati nastupe izvođača u showu.

Aplikacija The Voice Hrvatska u prvome je vikendu emitiranja showa zabilježila izniman rezultat s  obzirom na to da je bila na 7. mjestu liste najpopularnijih besplatnih aplikacija na Apple Store Hrvatska. Trenutačno je među prvih pet na listi najpopularnijh novih aplikacija na Google Play Store Hrvatska.

Dječji je program HRT-a  u suradnji s UNICEF-om pokrenuo i dječji portal i aplikaciju Juhuhu, kojom je sadržaje najpopularnije dječje emisije učinio dostupnima djeci od tri do jedanaest godina. Dječji portal Juhuhu i pripadajuće aplikacije primjerene su sadržajem i dizajnom dječjoj dobi i stoga su zasebna cjelina na stranicama Hrvatske radiotelevizije (juhuhu.hrt.hr).

Portal i aplikacije omogućuju roditeljima i institucijama koje se skrbe o djeci siguran, jednostavan i lak pristup sadržajima putem stolnoga računala, prijenosnoga računala, tableta i mobitela.

Komentirajte prvi

New Report

Close