HP predstavio laptop kojim se upravlja pokretima

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2014. u 22:00
Prijenosnik na kojem se slajdovi vrte bez 'miša'/PIXSELL

Tehnologija Leap Motion zamjenjuje miša, touchpad i ekran osjetljiv na dodir.

Umjesto da za vrijeme prezentacije klikate po "mišu", rukom po zraku "listate" slajdove, umjesto da prstom tapkate po ekranu, činite to pokretom u zraku, a umjesto da glazbu stvarate klikanjem, stvarate je imitiranjem pokreta bubnjanja, sviranja gitare i na slične načine.

HP je objavio da je u Hrvatskoj počeo s prodajom laptopa koji može sve to. Računalo HP Spectre 13 x2  Pro PC prvi je prijenosnik na svijetu koji koristi Leap Motion tehnologiju. Riječ je o tehnologiji koju stručnjaci opisuju kao alternativu mišu, touchpadu i ekranima osjetljivim na dodir.

"Korisnici traže rješenja koja u radu i zabavi funkcioniraju kao i oni sami,  te zato redefiniramo računarstvo nudeći korisnicima potrebnu produktivnost i željenu zabavu", kaže Koraljka Bošnjak Hudoletnjak iz HP-a Hrvatska.Dodaje da su u sklopu toga pripremili niz proizvodnih inovacija od ultraprijenosnika bez ventilatora temeljenih na najnovijim Intelovim procesorima preko radne stanice HP Z1 za znanstvenike i CAD stručnjake pa do nove generacije printera."HP Deskjet Ink Advantage 3545 e-All-in-One omogućuje ispis s bilo kojeg mjesta preko pametnog telefona, tableta ili računala", zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close