Hoće li uskrsnuli Galaxy S6 i S6 Edge uhvatiti korak za iPhoneom?

Autor: Agencija VLM , 02. ožujak 2015. u 08:28
Foto: Press Association/PIXSELL

Novim jakim modelima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge Samsung je tržištu i korisnicima poručio da je opet – cool.

Novim jakim modelima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge Samsung je tržištu i korisnicima poručio da je opet – cool. Nakon što je prošlogodišnji model S5 polučio manje uspjeha, te Note 4 praktički preuzeo primat u Samsungovoj obitelji smartphonea, sada se korejski div ipak odlučio posvetiti svojem najpotentnijem adutu.

– Ovo su najbolji mobiteli. Ne samo da imaju najbrži procesor, najbolje kamere, nego je i prvi uređaj ovakve vrste. Baterija će se puniti brže nego ijedna druga. Ovo je nešto najbolje što smo ikad dosad kreirali  – poručio je samouvjereno šef Samsunga Jong-Kyun Shin.

Ništa manje Samsung nije ni smio isporučiti ako se namjerava vratiti u oštru utrku s Appleom koji je Korejcima odmakao uspjehom s modelom iPhone6.

A što to nude S6 i S6 Edge? Odmah je zamjetan korak naprijed u dizajnu, Samsung se konačno odreknuo plastičnog kućišta i okrenuo metalu i staklu, a rezultat je impresivan dizajn. Imaju ugrađenu bateriju koja se više ne može mijenjati (kao što je i na iPhoneu), što se možda i neće svakome svidjeti. A sada više nema ni ulaza za dodatnu SD karticu. Samsung se odlučio za procesor svoje izrade – 64-bitni osamjezgreni Exynos. Oba modela krasi Quad HD Super AMOLED ekran od 5.1 inča.

U Samsungu tvrde da se u samo 10 minuta punjenja baterije može osigurati četiri sata rada, te da se puna napuni dvostruko brže nego na iPhoneu! Također, rade iskorak u kvalitetnijem rješenju za bežično punjenje.

Najveća razlika između dva modela je što Edge ima zakrivljen ekran, na obje strane (Note 4 je zakrivljen na jednoj strani), što omogućava dodatni efekt na rubovima uređaja (na primjer kod poziva ili izlistanih vijesti).

Kamera obično nije bila problem, nego prednost na Galaxy seriji, a tako je i sada, obje su kamere impresivne. Stražnja ima 16 MP, a prednja 5 MP. Obje funkcioniraju odlično i u uvjetima slabog svjetla zahvaljujući leći koja propušta više svjetla nego na konkurentskim modelima. Zanimljiva, ali i vrlo praktična opcija je i brzina pokretanja kamere, naime, u Samsungu ističu da se njihova kamera može pokrenuti za samo 0,7 sekunde!

Također, ostvaren je i iskorak u olakšanom procesu kupnje preko mobitela, te zaštiti podataka pritom, što bi trebalo zaživjeti u skorim mjesecima. Modeli izlaze na tržište od 10. travnja.

No, ključno je pitanje hoće li novi modeli uhvatiti korak za iPhoneom?     

Komentirajte prvi

New Report

Close