Hakom raspisao natječaj za razvoj interneta u Slavoniji

Autor: Poslovni dnevnik , 30. srpanj 2014. u 22:00
Dražen Lučić, Hakom /G. J./PIXSELL

Riječ je o šestom natječaju, a u dosadašnjih pet natječaja dodjeljeno je potpora u iznosu većem od 38 mil. kuna.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (Hakom) jučer je objavila javni natječaj za dodjelu državnih potpora za razvoj širokopojasnog pristupa internetu na područjima u jugoistočnoj Slavoniji pogođenim poplavama, priopćeno je iz te regulatorne agencije.

Natječaj je objavljen u sklopu Hakomovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njime se želi izgraditi potrebna infrastruktura za ciljane korisnike poput domova zdravlja, školskih i drugih ustanova javne vlasti.Potpore se nude za tridesetak ciljanih korisnika na području jugoistočne Slavonije ("Cvelferija"), koje je u svibnju ove godine pogodila katastrofalna poplava.

Sve zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu zatražiti natječajnu dokumentaciju, krajnji rok za predaju ponuda je 15. rujna 2014., kada je i javno otvaranje ponuda. Odluka o dodjeli potpora bit će objavljena do 3. listopada 2014. Riječ je o šestom u nizu javnom natječaju za dodjelu državnih potpora za izgradnju potrebne elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža. U dosadašnjih pet natječaja dodjeljeno je potpora u iznosu većem od 38 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close