Hakom: Prvo provjera na terenu pa isplata 9 mil. kn

Autor: Ana Blašković , 23. lipanj 2015. u 22:01
Dražen Lučić, Hakom/Marko Lukunić/PIXSELL

HT i Vipnet čekaju potpore za gradnju infrastrukture na posebnim područjima.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (Hakom) isplatit će Hrvatskom telekomu i Vipnetu devet milijuna kuna obećanih potpora za razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi nakon što se na uvjeri da su ispunjeni svi uvjeti za isplatu. Na teren stručnjaci Hakoma izlaze tijekom lipnja i srpnja, poručeno je iz Agencije.

Krajem prosinca prošle godine HAKOM je nakon provedenog javnog natječaja dodijelio potporu za 52 korisnika za izgradnju  elektroničke komunikacijske infrastrukture za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima. Izabrani dvojac se obvezao u roku šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora osigurati mogućnost priključenja svih spomenutih korisnika na širokopojasni pristup internetu s minimalnom brzinom od 2 Mbit po sekundi, a do kraja kolovoza iduće godine trebaju osigurati najmanje 30 Mbit po sekundi brzine.

U lipnju je HT-u i Vipnetu istekao rok da priključi 52 korisnika iz sedmog kruga natječaja o potporama za brz razvoj širokopojasnih mreža na područjima posebne državne skrbi. Među 52 korisnika kojima će se tim putem osigurati brzi pristup internetu nalaze se škole, zdravstvene ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te javne ustanove na spomenutim područjima države. Radi se o projektu osiguranju priključka na širokopojasni internet u šest hrvatskih županija koji se provodi u sklopu 'Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2012. do 2015. godine'. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Lik sa slike je tipični samodopadni aparatčik! Članak je napisan kao pokriće za (ne)rad ili….?

koji je ovo lik … imati svooj portret u sobi i onda se jos jednom slikati s njim za novine.
iskrena sucut svim djelatnicima hakoma na ovom “demokrati” koji ih vodi.

New Report

Close