HAKOM nudi softverašima ugovor vrijedan 2,1 milijun kuna

Autor: Bernard Ivezić , 08. srpanj 2014. u 10:24
Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle/FOTO

Regulator objavio kakve je ugovore zaključio lani; posao vrijedan 1,45 milijuna kuna dobio je Ericsson Tesla.

S iznosom od 2,1 milijun kuna za projekt "Programerske e-usluge HZZO-a" regulator HAKOM upravo je raspisao jedan od pojedinačno najvećih natječaja u sklopu nabave aplikacija za razvoj e-društva putem državnih potpora.

Ponuđač koji se javi na ovaj javni natječaj u roku od godinu dana izradit će programsku podlogu zahvaljujući kojoj će HZZO dobiti pregled stanja u zdravstvu u realnom vremenu. Ovaj projekt dio je devetog kruga Hakomovih natječaja za izradu softvera.U ovom krugu, do 22. kolovoza, putem javnog natječaja regulator traži ponuđače za još pet projekata. To su 900 tisuća kuna vrijedan projekt eNovorođenče zahvaljujući kojem će se bebe automatski iz rodilišta upisati u matični ured, dobiti OIB i biti upisane u zdravstveni sustav.

Drugim riječima, roditelji više neće morati sami raditi tu administraciju.Nadalje, tu je projekt vrijedan 450 tisuća kuna- mobilni sustav Hrvatskog crvenog križa, potom 300 tisuća kuna vrijedan sustav Sigurnosti i Zaštite, 150 tisuća Cro112 sustav i 100 tisuća za projekt 'Volonteri za civilnu zaštitu'.I dok ulazi u deveti krug natječaja, HAKOM je po prvi puta u svom registru javnih nabava za 2013. godinu objavio kakve je ugovore zaključio u dosadašnjim natječajima na tu temu. Zasad su vidljivi jedino poslovi zaključeni u prva tri kruga koji su potpisaLi tijekom prošle godine. Riječ je o 13 poslova za izradu različitih softverskih rješenja ukupno vrijednih 3,97 milijuna kuna.Najveći posao u iznosu od 1,45 milijuna kuna osvojila je tvrtka Ericsson Nikola Tesla za izradu sustava Teleradiologije.

Drugi po vrijednosti je projekt nadogradnje sustava za webinare koji je za 649,4 tisuće kune ugovorila tvrtka HSM – Informatika. Treći projekt po vrijednosti ugovoren preko Hakomovih natječaja za mobilne aplikacije lani je 'Informatizacija patronažnih sestara u RH' koji je za 388,1 tisuću kuna osvojila tvrtka LED Elektronika. Četvrta je "Lektira na dlanu", tu je 279,600 kuna osvojila Bulaja naklada, a peti je 'osobni terapeut', za kojeg je 244.000 tisuće kuna dobila tvrtka Bradva.Preko ovih natječaja HAKOM je dosad ugovorio niz poslova informatizacije države. Među inima, izrađena je aplikacija za digitalnu pismenost, portal data.gov.hr, eRedomat i metarigistar.

Komentirajte prvi

New Report

Close