Hakom dijeli 20 milijuna kuna za brzi internet

Autor: Bernard Ivezić , 19. kolovoz 2013. u 11:54
Dražen Lučić, HAKOM (P.G./PIXSELL)

U prva dva kruga najviše potpora prikupio HT, slijede Vipnet i H1.

Hakom je početkom mjeseca raspisao posljednji krug natječaja za bespovratne potpore za gradnju brzih internetskih mreža u nerazvijenim djelovima Hrvatske, vrijednog 20 milijuna kuna. U telekomunikacijskom regulatoru tvrde da nisu zadovoljni brojem prijava za ovaj program potpora. “U prva dva kruga smo očekivali više interesa za nepovratna sredstva i zato nismo zadovoljni s brojem prijava”, poručuju iz Hakoma.

U programu potpora koji je planiran od 2011. do 2016. godine Hakom je rezervirao ukupno 50 milijuna kuna. U posljednjem krugu planira se dodijeliti 20 milijuna kuna, a do sada je podjeljeno nešto više od 29 milijuna kuna.

Dražen Lučić, predsjednik Vijeća Hakoma, ističe da nije zadovoljan dosadašnjim brojem prijava. “Očekivali smo više interesa i to posebno od novih operatora mreža nepokretnih i pokretnih komunikacija, kao i lokalne samouprave”, kaže Lučić. Hrvatski telekom glavni je dobitnik ovih potpora. U prva dva kruga prikupio je 17,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Slijedi Vipnet sa 6,04 milijuna, H1 Telekom sa 4,41 milijun i Pro-Ping sa 1,28 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close