VIDEO: Hakirali najveće svjetske preglednike i zaradili pola milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2015. u 12:12
Foto: Thinkstock

Tijekom ovogodišnjeg hakerskog natjecanja Pwn2Own koje je održano ove nedjelje u Vancuveru Internet Explorer, Firefox i Safari nisu uspjeli izdržati napade te su svi pali na testovima.

Tijekom ovogodišnjeg hakerskog natjecanja Pwn2Own koje je održano ove nedjelje u Vancuveru, Internet Explorer, Firefox i Safari nisu uspjeli izdržati napade te su svi pali na testovima, piše B92. Hakirali najveće svjetske preglednike i zaradili pola milijuna dolara

Pwn2Own najveće je svjetsko natjecanje takvog tipa na kojem hakeri pokazuju svoje vještine ali i kako bi zaradili novac od nagrada. Ovo natjecanje dobro služi i kompanijama koje se brinu za sigurnost samih preglednika, jer im hakeri na ovaj način pomažu da ih dodatno zaštite i unaprijede po pitanju sigurnosti.

Ove godine, sva pažnja je bila usmjerena na južnokorejskog tehničara sigurnosti Jung Hoon Leea (poznatom od online nadimkom kao lokihardt).

On je prvo uspio hakirati 64-bitni Internet Explorer pomoću time-of-check to time-of-use (TOCTOU) haka, koji mu je donio nagradu od 65.000 dolara.

Lee se zatim uhvatio u koštac s Googleovim web preglednikom Chrome, kojeg je sa samo nekoliko hakova uspio 'riješiti'. Nagrada za ovaj pothvat iznosila je 110.000 dolara.

U prijevodu, Lee je tijekom dvije minute demonstracije svojih vještina zaradio 916 dolara po sekundi.

Na posljetku, Lee se uhvatio i Appleovog preglednika Safari koristeći pritom use-after-free (UAF) haka, što mu je donijelo nagradu od 50.000 dolara, tako da je njegova ukupna zarada od tokom ove nedjelje iznosila 225.000 dolara.

Hakeri i sigurnosni eksperti su tijekom dva dana 'rada' na natjecanju Pwn2Own 2015 ukupno zaradili 442.500 dolara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nisam vidio tko je hakirao FireFox?
Ili nije nitko?
[emo_smijeh]

New Report

Close