Googleov božićni poklon – samovozeći automobil

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. prosinac 2014. u 11:03
Foto: Google

Google je u ponedjeljak predstavio svoj prvi, potpuno funkcionalni samovozeći automobil.

Google je u ponedjeljak predstavio svoj prvi, potpuno funkcionalni samovozeći automobil, objavila je tvrtka. "Danas predstavljamo najbolji božićni poklon koji smo mogli zamisliti: prvi prototip samovozećeg automobila", priopćio je Google.

Taj tehnološki div najavio je u svibnju da će razviti potpuno autonomna vozila koja će se ulicama kretati bez vozača, pomoću brojnih senzora i kompjutora. "Otad smo razvijali različite prototipove prototipova od kojih je svaki služio testiranju različitih sustava", navode u američkoj tvrtki. Ti specijalizirani prototipovi uključuju modele na kojima su testirani upravljanje i kočenje, kao i pojedini senzori i kompjutori.

"Sve smo te sustave sada ugradili u potpuno funkcionalni automobil, naš prvi prototip potpuno autonomnog vozila", kažu u Googleu. Testni vozači će, ipak, još neko vrijeme koristiti ručne kontrole. Kompanija je najavila da će u bliskoj budućnosti testirati automobil u stvarnom prometu. "Nadamo se da se iduće godine vidimo na ulicama sjeverne Kalifornije", ističu u Googleu.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

ja bi se vozio, ali kada sam pijan, onda mi se ionako neda voziti. idealan je za tu namjenu

e, ne znam da li bih smela da se vozim u ovakvom autu
mozda kad prodje nekoliko godina testiranja
ako zazivi, nece nam vise trebati ni vozacke dozvole

Automobilska industrija ne staje sa novim rešenjima i usavršavanjima vozila. Kakva će biti budućnost automobilske industrije, ostaje da se vidi.

New Report

Close