Google seli internetski promet s mreže na mrežu

Autor: Bernard Ivezić , 14. prosinac 2016. u 15:31
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2/B. F./PIXSELL

Amerikanci odsad mogu telefonirati, slati SMS-ove i surfati u Hrvatskoj isključivo preko Googlea.

Dok je Tele2 u utorak s Googleom prezentirao mogućnost kupnje Android aplikacija izravno iz Google Play Storea bez korištenja kreditne kartice, jer se kupnja na Googleu sada može platiti preko Tele2 prepaid i postpaid računa, Google je proširio usluge svog američkog virtualnog mobilnog operatera na Hrvatsku.

Riječ je o usluzi koju Google vodi pod kodnim imenom Project Fi i koja je zasad dostupna isključivo korisnicima u SAD-u. Tamo Google za 20 dolara mjesečne pretplate nudi neograničene telefonske pozive i SMS-e unutar SAD-a, a internetski promet naplaćuje 10 dolara po 1GB prenesenih podataka. Prije dva mjeseca operater je uveo i grupni račun, koji omogućuje zajedničku naplatu do pet korisnika uz dodatnu naplatu od 15 dolara po preostala četiri korisnika.

Googleov virtualni mobilni operater Project Fi sada omogućuje američkim turistima u Hrvatskoj da više ne kupuju izravno usluge HT-a, Vipneta i Tele2, već da za telefoniranje i surfanje koriste samo Google. Američki turisti iz Hrvatske mogu telefonirati po cijeni od 0,20 dolara (1,42 kune) po minuti, imaju besplatne SMS poruke, a svaki GB prometa plaćaju po cijeni od 10 dolara (70,86 kuna). Google tvrdi da je smisao Projecta Fi ne da se natječe s uslugama mobilnih operatera već da promijeni način na koji korisnici doživljavaju mobilne operatere. Kako bi pružili najvišu kvalitetu usluge korisnicima Google pozive, SMS i internetski promet premještaju s jedne na drugu mrežu, ovisno o kvaliteti.

Komentirajte prvi

New Report

Close