Google kreće u novi krug prikupljanja slika za Street View u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2014. u 12:38
Press foto

Google je objavio da će započeti novi krug prikupljanja slika za Street View u Hrvatskoj kako bi Google karte bile aktualne i ažurne.

Google je danas objavio da će započeti novi krug prikupljanja slika za Street View u Hrvatskoj kako bi Google karte bile aktualne i ažurne. Sljedećih dana Google će početi prikupljati slike u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji, Dubrovniku i drugim gradovima, bilo kako bi se obnovile postojeće slike ili fotografirale regije ili turistička odredišta koja nisu obuhvaćena prvim snimanjem, priopćeno je iz kompanije.

Street View je popularna značajka Google karata koja je već dostupna u 59 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj je lansirana 2012. godine. Korisnicima omogućuje da virtualno istraže razna mjesta i njima prošeću s pomoću panoramskih fotografija snimljenih s ulice. Dostupan je i u okviru Google Eartha i Google Maps for Mobilea.

"Korisnici Google karata, poslovni ljudi i mnogi drugi, koji se oslanjaju na naše karte, često traže da slike na Street Viewu budu ažurne. Kao i uvijek, Google se iznimno trudi sačuvati privatnost dok istodobno korisnicima omogućuje sve pogodnosti Street Viewa. Prije objavljivanja slika Google zamućuje lica i registracijske pločice radi zaštite privatnosti. Kada slike postanu javne, može ih se prijaviti radi uklanjanja klikom na 'Prijavi problem' u donjem desnom kutu svake slike", kaže se u priopćenju kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close