Google Chrome priprema korisne novitete i usput rješavaju jedan od iritantnijih problema

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2019. u 14:55
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Google trenutačno testira novu opciju koja će omogućiti još bolje upravljanje zvukom, odnosno glazbom i videozapisima na Chrome

Automatsko pokretanje videozapisa na internetskim stranicama zna biti poprilično iritantno pa je potrebno pauzirati ono što radimo, pronaći stranicu s izvorom zvuka i isključiti video. Zahvaljujući opcijama koje je Google dodao posljednjih godina ta je akcija danas prilično jednostavna jer, usprkos velikom broju otvorenih kartica, lako se može pronaći kartica s aktiviranim videozapisom jer je uz ime stranice prikazan i znak malog zvučnika, piše Zimo. Također, uopće nema potrebe za otvaranjem te kartice i traženjem videozapisa jer se s dva klika mišem može brzo i jednostavno isključiti zvuk na toj stranici.

Google trenutačno testira novu opciju koja će omogućiti još bolje upravljanje zvukom, odnosno glazbom i videozapisima na Chromeu – pored adresne trake s desne strane, a odmah uz fotografiju korisnika ovog web-preglednika, dodat će tipku za upravljanje multimedijom. Ikona ove opcije izgleda kao znak "play", a kada se klikne na tu ikonu, otvorit će se mali prozor na kojem će se prikazati izvor glazbe – pjesma koja svira na YouTubeu ili Spotifyju, podcast itd. Također, osim što će se iz ovog prozora moći vidjeti koja pjesma svira, moći će se stisnuti pauza i play te direktno prebaciti na novu pjesmu, video, emisiju podcasta i slično, bez potrebe za otvaranjem stranice na kojoj ta pjesma svira.

U slučaju da se tijekom slušanja glazbe otvori stranica s novim izvorom glazbe, poput autoplaya videozapisa, klikom na ikonu pored adresne trake i dalje će biti omogućeno upravljanje prijašnjeg, odnosno primarnog izvora zvuka, dok će se stranica s autoplayom stišati ili isključiti kao i do sada – desnim klikom na karticu i aktiviranjem opcije "isključi zvuk na web-lokaciji".

Na ZDnetu kažu kako će Google ovu opciju predstaviti u Chromeu za Windows, Mac i Linux, no vjerojatno će proći još neko vrijeme dok postane dostupna jer trenutačno ima dosta bugova.  

Komentirajte prvi

New Report

Close