Glumci Filip Šovagović i Ranko Zidarić kuhali uz pomoć aplikacije Coolinarka

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2014. u 14:10
Foto: Podravka.hr

U sklopu 61. Pulskog filmskog festivala održana je posebno osmišljena prezentacija Coolinarike.

U sklopu 61. Pulskog filmskog festivala održana je posebno osmišljena prezentacija Coolinarike – aplikacije za Samsung Smart TV, namijenjene svim ljubiteljima kulinarstva kojima često nedostaje dobra ideja ili kvalitetan recept, piše u Podravkinom priopćenju. Aplikaciju Coolinarike prvi su odlučili iskušati sudionici Celebrity Masterchefa i poznati hrvatski glumci Filip Šovagović i Ranko Zidarić, a svoje umijeće predstavili su strogom članu žirija Celebrity Masterchefa, Andreju Barbieriju. Poznati natjecatelji pripremali su specijalitet „Spaghetti alla Chef“ prema jelu iz najnovijeg kulinarskog filma „Glavni kuhar“ čija se premijera održala istu večer u pulskoj Areni.

Film renomiranog američkog redatelja Jona Favreaua, „Glavni kuhar“ koji se sinoć premijerno prikazivao na Pulskom filmskom festivalu, doveo je do neobične ideje da se kulinarske čarolije na par sati premjeste s filmskog platna na Portaratu. Poznati hrvatski glumci Filip Šovagović i Ranko Zidarić krenuli su u pravu kulinarsku bitku naoružani najboljim namirnicama, priborom, pregačom, neizostavnim kulinarskim umijećem ali i jednim posebnim asistentom. Naime, netom prije njihovog „Konačnog kulinarskog obračuna“ predstavljena je inovativna kulinarska aplikacija „Coolinarika“ koju će imati svi Samsung pametni televizori proizvedeni od 2011. godine, a njihovi korisnici imat će priliku kuhati dnevne recepte s Coolinarike, po posebno navedenim i objašnjenim koracima. Pomoć pri kuhanju osigurala im je i Samsungova mikrovalna pećnica MW5100H koja omogućava zdravu pripremu hrane bez korištenja ulja kao i pečenje kruha i fermentaciju mliječnih proizvoda.

“Nakon što smo prošle godine omogućili prikaz Coolinarike na svim uređajima, sada su na red došli i pametni televizori. U suradnji sa Samsungom, nudimo našim vjernim korisnicima izuzetno jednostavnu aplikaciju za uporabu i rukovanje, a koja nudi brojne dnevne recepte s Coolinarike. Ranko i Filip su izvrsno prezentirali sve njene mogućnosti te koliko je ovakva aplikacija zaista od koristi – nudeći kulinarska rješenja korak po korak, posebice kad su vam ruke zauzete s pripremom brojnih namirnica. Bila je od velike pomoći obojici pa je i borba bila vrlo neizvjesna, a Andrej je stručno presudio kako su oba jela bila podjednako izvrsna“ – izjavila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

“Kao online platforma koja okuplja veliki broj zaljubljenika u hranu i kuhanje, Coolinarika je puno više od kulinarskog portala jer omogućava interakciju korisnika i postavlja nove standarde kvalitete kulinarskih portala. Kako bi išla u korak s najnovijim tehnološkim trendovima, razvijena je Smart TV aplikacija „Recept dana" za Samsung Smart televizore. Smart TV aplikacija osigurava još pristupačnije, ugodnije i praktičnije korisničko iskustvo svim postojećim, ali i novim korisnicima, a dostupna je na svim Samsung pametnim televizorima proizvedenim od 2011. godine“ – izjavio je Dražen Čučković, voditelj odjela potrošačke elektronike Samsung Electronics,  predstavništvo Zagreb.
Kako ljubitelji kulinarstva i filma nakon kulinarskog obračuna ne bi na premijeru filma „Glavni kuhar“ otišli gladni, pobrinuli su se Podravkini promotori kulinarstva koji su svim posjetiteljima, također, pripremili kulinarski specijalitet „Spaghetti alla Chef".

Komentirajte prvi

New Report

Close