Glavna nagrada 40.000 kuna! Prijavi se na 24sata Hackathon

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2017. u 17:48
Foto: 24sata Hackathon powered by Vipnet

Tražimo najbolje u stvaranju inovacija: Na prvom u nizu Hackathona koje organiziraju 24sata timovi će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 kuna, ali i za sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu u Instanbulu.

Otvorene su prijave za 24sata Hackathon powered by Vipnet, na kojem nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine. 

>>> Prijavite se ovdje

Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu. Timovi će snage odmjeriti 14. i 15. listopada, a natjecanje će se održati u HUB385 u Zagrebu. 

– Hackathon nam omogućuje da upoznamo mlade i perspektivne talente, ali i startupe s kojima možemo potencijalno razvijati nove proizvode i usluge. To je scenarij u kojem svi dobivaju – rekao nam je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja u Vipnetu. Skender je rekao kako ne žele nikoga ograničavati, ali se nadaju i pozivaju što veći broj studenata različitih smjerova, poput dizajna, marketinga ili psihologije, a ne isključivo informatičara, iako će svaki tim morati imati barem jednog programera.

Boris Tomaš s FOI-ja rekao je kako na ovakvom natjecanju organizatori dobiju najbolje od najboljih.

– Na hackathone se prijavljuju najbolji i tamo se natječu i na jednom mjestu se nađu najbolji programeri iz studentskog i poslovnog života – rekao je Tomaš i naglasio kako bi se na ovakvo natjecanje trebali prijaviti oni koji žele ispitati koliko vrijede u svom okruženju, ali i koliko vrijede na tržištu rada.

Natjecanje je otvoreno studenima, ali i onima koji već rade. Idealni timovi su multidisciplinarni i imaju četiri člana (maksimalno 5). Mi ćemo osigurati vrhunski mentoring sastavljen od stručnjaka iz područja analitike, baza podataka, korisničkog iskustva i marketinga. Osim mentora tu su i klopa i cuga svih 24 sata natjecanja, a osigurat ćemo i smještaj onima koji dolaze izvan Zagrebačke županije. Svi ovi mentori bit će važni jer je tema 24sata Hackathona: Big Data.

Kandidati imaju zadatak definirati model koji automatski raspoznaje složene obrasce ponašanja u masi podataka, "uči" iz njih i stvara predikcije u realnom vremenu. To će omogućiti  bolje upravljanje procesima i uslugama te proaktivnost u nuđenju personaliziranih iskustava sa korisnicima. Od kandidata se očekuje out-of-the-box razmišljanje, želja za istraživanjem i u konačnici sposobnost prepoznavanja potencijala u podacima i procesima. Kandidati će dobiti određeni broj varijabli koje mogu iskoristiti u svom modelu, a pobjeđuje tim koji izgradi najbolji analitički model te najuvjerljivije prezentira njegovu logiku i dodanu poslovnu vrijednost.

Na pitanje što big data i strojno učenje znače samom korisniku, Vipnetov voditelj korisničke analitike Marin Marić ponudio je primjere u kojima bi nam televizija mogla ponuditi baš onu seriju koja će nas opustiti petkom ili da nam pri kraju ugovora stigne personalizirana ponuda od operatera koja potpuno odgovara našim korisničkim navikama i potrebama.

– U Vipnetu vidimo priliku na tom području prvenstveno u mogućnosti da kroz praćenje i obradu podataka u stvarnom vremenu korisnicima pružimo personalizirano iskustvo korištenja naših usluga – rekao je Marić.

Sve o 24ata Hackathonu možete vidjeti i na Facebooku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pobjednici će sa nagradom moći na tjedan dana odmora u Mallorci. A možda im ostane i za povratak

New Report

Close