GALERIJA: Ovo su pametni telefoni koje se danas isplati kupiti

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2012. u 11:47
Samsung Galaxy Note II (Samsung)

Trgovine u vrijeme blagdana nude dodatne pogodnosti pri kupnji, pa je upravo ovo razdoblje najisplativije za kupnju pametnih telefona.

Približavaju se blagdani, a s obzirom na to, vrijeme je da polako počinjemo razmišljati i o božićnim poklonima za svoje najmilije. Ako  želite kupiti doista divljenja vrijedan poklon, za  to ćete morati izdvojiti i koju kunu više. Kako popularnost 'pametnih telefona' i dalje postaje sve veća, ideja darivanja tzv. 'smartphonea' uopće nije loša. Trgovine u vrijeme blagdana nude dodatne pogodnosti pri kupnji, pa je upravo ovo razdoblje najisplativije za kupnju pametnih telefona. 

Portal Businessinsider napravio je izbor 9 najboljih 'smartphonea'  u koje se u ovom trenutku najviše isplati investirati. Navedeni su 'smartphoneovi' dostupni na američkom tržištu, a neki od njih mogu se kupiti i u hrvatskim trgovinama. Primjerice, novi iPhone 5 od prošlog je tjedna dostupan i hrvatskim kupcima.

1. Motorola Droid Razr M
Najnoviji član 'Motoroline obitelji' je Razr M sa 4,3-inčnim ekranom. Iako je softver koji pokreće ovaj smartphone pomalo zastario, u kompaniji obećavaju da uskoro dolazi softversko ažuriranje. Cijena ovog smarthponea kod američkog operatera Verizon iznosi 99,99 dolara, a u hrvatskim ga trgovinama zasad nema. 

2. HTC One S
Model HTC One S je svojim 4,3-inčnim zaslonom i dvojezgrenim procesorom namijenjen onim kupcima koji žele vrhunski smartphone uređaj. Cijena ovog uređaja putem T-mobilea je 149,99 dolara uz dvogodišnji ugovor, a dobra je vijest da je dostupan i na hrvatskom tržištu.

3. HTC EVO 4G LTE
Na ovoj se prestižnoj listi našao još jedan HTC-ov model, a riječ je o modelu EVO 4G LTE. Za ovaj ćete model morati izdvojiti malo više novaca jer se na američkom tržištu trenutno prodaje za 199,99 dolara, a zasad nije dostupan na hrvatskom tržištu.

4. Samsung Galaxy Note II
Za novi bi se Samsungov model, odnedavno dostupan i na policama hrvatskih trgovina, moglo reći da se radi o prilično 'masivnoj mašineriji'. Naime, veličina ekrana ovog smartphonea je čak 5,5 inča, a uz njega dobivate i posebnu olovku koja će vam pomoći u pretraživanju svih njegovih pogodnosti. Iako se možda čini da je ovaj telefon pomalo prevelik, u kompaniji tvrde da se dobro prodaje. Na američkom se tržištu prodaje po cijeni od 300 dolara, no cijena varira,  ovisno o prodajnom mjestu i dodatnim pogodnostima koje pojedini operater nudi.

5. iPhone 4S
Apple je na tržište konačno izbacio svoj novi model iPhone 5, no to ne bi trebao biti razlog da prethodnik ovog modela padne u zaborav. Naime, s obzirom na novi model, iPhone 4S prodavat će se po sniženim cijenama pa uopće ne bi bilo loše kupiti ga u ovom trenutku. Osim toga, stariji se model ne razlikuje puno od najnovijeg Appleovog modela.

6. HTC One X
Businessinsider tvrdi da je HTC-ov model One X jedan od najboljih smartphonea koji su ove godine predstavljeni tržištu. Navode kako s razlogom može parirati mnogo razvikanijim modelima kao što su Galaxy S III ili iPhone 5. Cijena ovog modela na američkom tržištu iznosi oko 100 dolara, a dostupan je i na hrvatskom tržištu.

7. Nexus 4
Googleov pametni telefon Nexus 4 za nekoliko će dana biti lansiran na tržište, točnije 13. studenog, a portal navodi kako je ovo definitivno najbolji model koji je Google dosad napravio. Na američkom će tržištu cijena samog uređaja iznositi 299 dolara, a uz dvogodišnji ugovor u T-mobileu biti će dostupan i po nižim cijenama.

8. Samsung Galaxy S III
Prema mišljenju portala, ovo je trenutno najbolji Android telefon dostupan na tržištu gadgeta, a krasi ga veličina ekrana od 4,8 inča i brojne druge performanse. Cijena ovog uređaja na američkom tržištu iznosi oko 200 dolara.

9. iPhone 5
I za sam kraj,  najpopularniji i najnoviji Appleov model, iPhone 5. Portal navodi kako je ovo definitivno najbolji smartphone od svih navedenih i dostupnih na tržištu u ovom trenutku. Na sreću hrvatskih obožavatelja iPhonea, model je od prošlog tjedna dostupan i kod nas, a redovi koji su se stvarali ispred trgovina samo su dokaz kako je interes prilično velik.

Ipak, bez obzira na navedene modele i sve njihove karakteristike,  odabir i donošenje odluke o kupnji smartphonea ovisi o preferencijama osobe kojoj je on namijenjen, a ponuda je svakako iznimno bogata i raznolika pa će se zasigurno pronaći nešto za svačiji ukus, ali i financijske mogućnosti. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Netočni su navodi autora da s3 košta samo 200 usd u Americi,istina je da je u pitanju spomenuta cijena ali uz mijesečnu naknadu,odnosno ugovornu obvezu ili na
pretplatu.
Isto kao i kod apple-a!

još kad bi mi netko suvislo objasnio zbog čega iPhone 5 košta toliko koliko košta

Super ideja za funkcionalan poklon. Inače, znam da se cijene smartphona može usporediti na kompare.hr, zajedno s tarifama, meni je to baš pomoglo prilikom kupnje zadnjeg mobitela.

New Report

Close