FOTO: Poduzetnik i investitor Saša Cvetojević u automobilu Tesla S krenuo na svoj 10.000 kilometara dug put

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2016. u 12:29
FOTO: Press

Cilj Saše Cvetojevića je proći Europu od njezine najjugoistočnije do najsjevernije točke.

RWE-ova punionica za električna vozila u Capraškoj ulici u Zagrebu danas je bila početna točka s koje je poduzetnik i investitor Saša Cvetojević u električnom automobilu Tesla S krenuo na svoj 10.000 kilometara dug put po Europi. Cvetojević s Teslom planira u samo 14 dana proputovati čak 17 europskih zemalja, preko Rumunjske i Bugarske sve do Turske, potom do vrha Skandinavije pa preko Njemačke, Austrije i Slovenije natrag. Svrha turneje je poticanje svijesti o korištenju električnih automobila, koji znatno manje manje štete okolišu od klasičnih automobila. Stranica na kojoj se u svakom trenutku može pratiti putovanje je na linkuwww.teslaelectricconnection.com

Električne automobile prate brojne predrasude, poput mišljenja da njime nije moguće prelaziti veće udaljenosti zbog ograničenog kapaciteta baterije te nedostatne infrastrukture i sporosti punjenja baterija. Ova turneja po Europi zamišljena je kako bi se podigla svijest o sve većoj dostupnosti električnih automobila te sve kvalitetnijoj infrastrukturi koja ih prati. Ujedno želimo pokazati da vlasnici električnih vozila više ne moraju raditi kompromis između komfora, zaštite okoliša i uživanja u vožnji“, pojašnjava Saša Cvetojević, jedan od prvih i najgorljivijih zagovornika elektromobilnosti u Hrvatskoj. Bit će, kaže, zanimljivo vidjeti i kako se ponaša električni automobil nakon prijeđenih 100 tisuća kilometara, što se očekuje po povratku s turneje.

Glavni sponzor projekta Tesla Electric Connection je energetska tvrtka RWE Hrvatska, koja je upravo prije dva mjeseca u Capraškoj ulici u Zagrebu otvorila svoju prvu javnu punionicu električnih vozila u Hrvatskoj. „Kao dio uspješne europske energetske kompanije innogy, koja je vlasnik i operater jedne od najvećih mreža punionica za električna vozila u Europi, sa ukupno 4000 punionica, odlučili smo podržati Sašin hvalevrijedan projekt“, kaže Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije te je najavio da RWE u Hrvatskoj uskoro namjerava krenuti u ozbiljnije širenje mreže vlastitih  punionica.

„Naš cilj je proći Europu od njezine najjugoistočnije do krajnje sjeverne točke“, napominje Saša Cvetojević. „No, električni automobil može proći i zemljama u kojima nema infrastrukture. Naime, automobil se može puniti na svakoj utičnici, a razlika je samo u vremenu punjenja. Teslinom "Super punjaču" treba tek 20 minuta, najčešći punjači ga napune za sva do tri sata a na običnoj utičnici vam treba cijela noć.“ Saša Cvetojević će redovito putem društvenih mreža objavljivati vijesti i fotografije sa svog putovanja, kako bi svi zainteresirani mogli biti u tijeku putovanja. „Objavljivat ćemo dobre audiovizualne materijale s putovanja, a na webu će se moći pratiti svi pokazatelji iz vozila u realnom vremenu“, dodaje Cvetojević.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Stvarno ne razumijem ovaj pothvat? Cilj, ograničenja, izazovi… po čemu zaslužuje medijsku pažnju? Po čemu je poseban?

ziheraš u potrazi za samopromocijom, ovo je pravi relly izazov

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Vazno-je-stici-i-vratiti-se-Rijecki-tim-ce-yugom-u-45-dana-proci-kroz-27-zemalja

Stvarno ne razumijem ovaj pothvat? Cilj, ograničenja, izazovi… po čemu zaslužuje medijsku pažnju? Po čemu je poseban?

Ispada , da mu je za taj pothvat bio samo benzin preskup…a sve ostalo mu je dostupno …..vrijeme npr. ?

ne vjerujem da će netko htjeti s njim

New Report

Close