Forcebook kao odskočna daska

Autor: Bernard Ivezić , 07. srpanj 2015. u 22:01
Prvi 3D printer pod hrvatskim brendom/PIXSELL

Nakon što je razvila niz proizvoda za HG Spotovu trgovačku marku zagrebačka tvrtka planira širenje u JI Europu i Uniju.

Tvrtka SP sistemi, koja je za HG Spot radila na razvoju Forcebook pametnog mobitela, tableta, 3D printera i drugih proizvoda te domaće marke, kaže da nastavljaju razvoj novih tehnologija koje na hrvatskom tržištu nisu prisutne, ali i da se sve više okreću izvozu te pružanju različitih IT usluga.

Anamarija Gomuzak, direktorica SP sistema kaže da je njihov odjel razvoja aktivno radio ne samo na razvoju već i kontroli kvalitete Forcebook proizvoda. "Suradnju s kolegama iz HG Spota smatramo esencijalnom za kvalitetan daljnji razvoj, kako Forcebook proizvoda, tako i obje tvrtke", kaže Gomuzak. Dodaje da će se suradnja nastaviti kroz razvoj nekih sasvim novih tehnologija koje su do sada bile nepoznate na hrvatskom tržištu. Pri tome navodi primjer  Forcebook 3D printera, koji je prvi 3D printer pod hrvatskim brendom i koji je zabilježio dobru prodaju.

 

2milijuna

kuna utržio HG Spot u prvoj godini prodaje 3D printera koji je razvio sa SP sistemima

Prema podacima HG Spota Forcebook 3D printer lani je prodan u 300 komada. Kad se uračuna cijena od gotovo tisuću eura po komadu dolazi se do podatka da je trgovac na tom proizvodu uprihodio čak dva milijuna kuna. Unatoč tome, SP sistemi su prema podacima Poslovne Hrvatske lani imali pad prihoda od 17,2 posto na 8,3 milijuna kuna uz rast neto dobiti od 53,2 posto na 296,6 tisuća kuna i rast broja zaposlenih za 9,1 posto na njih 12. Gomuzak kaže da rade skalabilna rješenja koja odgovaraju na izazove suvremenog poslovanja od upravljanja podacima u oblaku preko mobilne radne snage do virtualnih rješenja.

"Okrenuti smo nečemu o čemu tvrtke često i ne razmišljaju, a što će im donijeti veću brzinu rada, efikasnost i inovacije kako bi ostali u korak s potražnjom", kaže Gomuzak. Navodi da su tako počeli raditi za niz većih klijenata među kojima je i Atlantic grupa. Među uslugama koje se danas traže navodi najam informatičke opreme u što je uključen servis te implementaciju ERP rješenja. Gomuzak dodaje da uz kontinuirano ulaganje u razvoj poslovanja na domaćem tržištu, ulažu i u razvoj novih prilika u izvozu gdje im je fokus proširiti izvoz informatičkih rješenja.

"U ovoj godini fokus poslovanja u izvozu je upravo na plasmanu naših informatičkih rješenja pa vjerujem da će u idućih nekoliko godina rezultati u izvozu predstavljati još značajniji segment ukupnog poslovanja SP sistema", kaže Gomuzak. Navodi da stoga razvijaju suradnnju s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore te zemalja EU. "U toj suradnji naglasak stavljamo na razvoj poslovne suradnje koja se temelji na izvozu roba, a u manjem obimu i usluga", zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close