Filip Ujević i Vandolin Palokaj hrvatski IT direktori godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2015. u 10:55
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Svečanost dodjela nagrada održana je u Zagrebu u četvrtak navečer.

Najbolji direktor informatike u privatnom sektoru u Hrvatskoj za prošlu godinu je Filip Ujević iz Croatia osiguranja, dok je to u javnom sektoru Vandolin Palokaj iz Hrvatske pošte, izvijestili su u petak iz analitičke kuće IDC Adriatics koja je drugu godinu za redom birala najbolje i dodijelila im godišnje nagrade IDC CIO.

Svečanost dodjela nagrada održana je u Zagrebu u četvrtak navečer, kada su proglašeni i najbolji IT projekti u javnom i privatnom sektoru u prošloj godini.

Stručni žiri najbolje IT direktore i projekte za 2014. birao je među osam nominiranih, ocjenjujući ih u pet kategorija (inovativnost, upravljanje promjenom, troškovna učinkovitost, upravljanje projektom te transparentnost-za javni sektor odnosno doprinos poslovnim rezultatima-za privatni sektor).

U konkurenciji javnih projekata bil su APIS IT, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Hrvatska pošta, čiji su projekt "Virtualizacija poštanskih ureda" i direktor informatike Vandolin Palokaj proglašeni najboljim u javnom sektoru. Tim je projektom implementirana infrastruktura privatnog oblaka ('cloud') Pošte s ciljem da se u poslovanje u oblaku prebaci 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih šalterskih radnih mjesta.

U privatnom sektoru u konkurenciji je bilo pet projekata i direktora, a najboljim je ocijenjen direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja Croatia osiguranja Filip Ujević s projektom "Razvoj i implementacija vlastitog COINS CRM sustava", koji je potaknut i potrebom za boljom mobilnošću (rad djelatnika na terenu), većom prilagođenošću interakcije s klijentima putem tableta te analitičkim zahtjevima poput analize klijenata i proizvoda, ali i prodavača/voditelja.

Osim Croatia osiguranja projekte u toj konkurenciji prijavili su još i IT direktori tvrtki Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Kraš te Phoenix farmacija.

Na svečanosti dodjele nagrada prisutne su pozdravili potpredsjednik IDC-a i regionalni direktor za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike Jan Siroky te regionalna direktorica IDC Adriaticsa Ana Papež, koja je istaknula da joj je drago što je IT struka po drugi put pokazala zanimanje za te nagrade koje u informatičkim krugovima već nazivaju 'CIO Oscarom'.

IDC Adriatics prošli je tjedan prvi put dodijelio nagrade u Sarajevu najboljim IT direktorima i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini, a u planu je širenje nagrade na ostale zemlje regije, navodi se uz ostalo u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close