Facebook uvodi promjene: Ovo je 5 najvećih

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2016. u 11:46
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Prije deset godina malo tko je očekivao da će jedna društvena mreža biti lider u digitalnim inovacijama.

Facebook je poznat po pomicanju tehnoloških granica i uvođenju noviteta u način na koji ljudi komuniciraju a ujedno je i ostao najdinamičnija tehnološka tvrtka na svijetu što se neće bojati pokazati ni ove godine, piše Forbes.

1. Virtualna stvarnost

Nije tajna da je Facebook kupio Oculus, lidera u istraživanju na području virtualne stvarnosti kako bi taj oblik prikazivanja sadržaja ugradio u ponudu svoje društvene mreže. To znači uključivanje sve više sadržaja poput 360 panorama.

2. Instant Articles

Ovaj alat je dizajniran kako bi zadržao korisnika što duže na Facebooku i kako bi povećao dostupnost objavljenog sadržaja.

3. Facebook M

Uz digitalne pomočnike poput Siri i Cortanu, Facebook se nada da će i na tom području uzeti svoj dio kolača. Facebook M je osobni asistent baziran na Messangeru. 

4. Usluge za oglašivače

Facebook će napraviti veliki korak za korisnike Messengera, a posebno za poslovne korisnike. Neki oglašivači već sada mogu koristiti Messenger za svoju 'moć uvjeravanja' kako bi dosegli određene korisnike i saznali određene informacije o njima. O

5. Veliki naglasak na video sadržaj

Aplikacije poput Periscopea i Meerkata sve su popularnije, pa sada i Facebook planira napraviti svoju aplikaciju za streaming videa.

Komentirajte prvi

New Report

Close