Facebook uvodi novu mogućnost – doznajte imate li prijatelja u blizini

Autor: Agencija VLM , 18. travanj 2014. u 12:03
Thinkstock

Riječ je o funkciji koja vašim prijateljima omogućuje da vide koliko ste udaljenih od njih, a vi s njima možete dijeliti svoju točnu lokaciju

Facebook je jučer počeo uvoditi novu mogućnost za korisnike, "Nearby Friends" ili prijatelji u blizini, prenosi Tech Crunch. Riječ je o funkciji koja vašim prijateljima na toj društvenoj mreži omogućuje da vide koliko ste udaljenih od njih, a vi s njima možete dijeliti svoju točnu lokaciju. Mogućnost bi trebala biti uvedena u SAD-u tijekom sljedećih nekoliko tjedana na mobilnim operativnim sustavima iOS i Android.

Ovu je funkciju izradio tim aplikacije za dijeljenje lokacije Glancee, koju je Facebook kupio 2012. godine.  Aplikacija korisnicima šalje obavijesti kada dođu blizu prijatelja, a ako netko podijeli svoju točnu lokaciju, korisnici je mogu vidjeti na karti.

I dok će ova funkcija sigurno naići na kritike zagovornika zaštite privatnosti, s druge strane prednost postoji mogućnost da će zahvaljujući njoj ljudi više vremena provoditi s prijateljima u stvarnosti nego online.

Komentirajte prvi

New Report

Close