Facebook uveo ‘instant članke’ za brže i interaktivnije čitanje

Autor: Agencija VLM , 13. svibanj 2015. u 12:18
Foto: Pixsell

Instant članci izdavačima omogućuju objavu članaka izravno na news feedu Facebooka za iPhone

Facebook je u suradnji s devet medijskih kuća pokrenuo "instant članke" (Instant Articles), koji izdavačima omogućuju objavu članaka izravno na news feedu Facebooka za iPhone.

Mediji s kojima se Facebook povezao su The New York Times, BuzzFeed, National Geographic, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC News, Spiegel i Bild. Instant članci omogućit će im dijeljenje brzih i interaktivnih članaka uz zadržavanje kontrole nad sadržajem i poslovnim modelima, rekao je Chris Cox, Facebookov direktor zadužen za proizvode.

U Facebooku tvrde da će ovaj sustav ubrzati otvaranje članaka i do deset puta u odnosu na standardne članke, i to zahvaljujući činjenici da su tekstovi pohranjeni na Facebookovom serveru. Druga pogodnost je veća interaktivnost – korisnici će, na primjer, moći zumirati fotografije visoke rezolucije naginjanjem mobilnog uređaja.

Mediji mogu prodavati i embedati oglase u članke i zadržati sav prihod ili dopustiti Facebooku da prodaje oglase. Facebook će izdavačima također omogućiti praćenje podataka i prometa putem comScorea i drugih analitičkih alata.

Komentirajte prvi

New Report

Close