Facebook stiže u Hrvatsku tražiti zaposlenike

Autor: Bernard Ivezić , 23. listopad 2018. u 14:48
Luka Steric iz ureda u Londonu brine da drugi inženjeri 'ne potrgaju' Facebook

Najveća društvena mreža na FER dovodi zaposlenike iz Hrvatske i tim za zapošljavanje.

Facebook je u kampanji traženja softverskih inženjera za ključne interne sisteme, uz predavanja na najvećem fakultetu u Poljskoj, onom u Varšavi, te najstarijem tamošnjem fakultetu, onom u Krakovu, uvrstio i predavanje na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Najveća društvena mreža na svijetu u Hrvatsku fizički dolazi tražiti buduće zaposlenike.

Iva Gospodnetić, voditeljica Centra karijera FER-a kaže da u utorak na FER-u očekuju Facebookove inženjere, koji će držati predavanja, kao i kompanijin tim za zapošljavanje.

Predstavljanje na FER-u predvodit će Hrvat Luka Steric. On posljednje dvije godine radi kao softverski inženjer u Facebooku u Londonu. Prethodno je diplomirao u Zagrebu, a tijekom studija glavni fokus mu je bio na bioinformatici, posebno na novim generacijama asemblera DNA sekvenci.

Prije nego se pridružio najvećoj društvenoj mreži, odradio je praksu u Genome Institutu u Singapuru i u Međunarodnom monetarnom fondu u Washingtonu.

Gospodnetić navodi da je sada dio tzv. Dumont tima i radi na automatiziranju x-repo testiranja i nadzoru produkata.

“Kada ne sprječava druge inženjere da potrgaju Facebook, doprinosi Python open source projektima poput Typesheda i Blacka”, navodi Gospodnetić te dodaje da će doći i njegov kolega iz Dublina, također softverski inženjer, Nikola Đipanov.

Komentirajte prvi

New Report

Close