Facebook je uvijek tvrdio da će biti besplatan, no ipak počinju s naplatama: Evo što ćete od danas plaćati od 30 do 180 kuna

Foto: Reuters Foto: Reuters

Pilot projekt koji započinje danas, bit će implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obavijest da za daljnju participaciju u grupi trebaju platiti članarinu.

Popularna društvena mreža uvodi novost koja bi mogla izazvati buru među korisnicima i napuštanje Facebooka.

Facebook je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima početi naplaćivati članstvo u Facebook grupama.

Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi navode želju da pruže potporu administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvaliteti i raznolikosti društva.

"Potaknuti upitima pojedinih admina Facebook grupa, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli nastaviti u financijski sigurnijem okruženju", stoji u službenoj izjavi Facebooka.

Pilot projekt koji započinje danas, bit će implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obavijest da za daljnju participaciju u grupi trebaju platiti članarinu.

Prema javno dostupnim informacijama, mjesečnu cijenu korištenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će moći biti izvršena na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Facebook aplikacije na iOS i Android telefonima.

"Smatramo da će mjera koja je poduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa u konačnici doprinijeti i razvoju digitalne zajednice", stoji u priopćenju.

Komentari (2)
 • itoldyouso
  itoldyouso 9:25 23.6.2018.

  šta je to grupa na facebooku?

 • Funky
  Funky 8:00 23.6.2018.

  to je, kao sto sam rekao prije par mjeseci, pocetak kraja ovog diva.
  sada sve ide samo i iskljucivo u jednom smjeru.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!