Facebook je uveo niz noviteta, a jedan bi vam mogao unaprijediti poslovanje

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2016. u 12:25
Foto: Reuters

Facebook je uveo više novih značajki i mogućnosti. Evo s kojima svakako trebate biti upoznati.

1) Objavljujte višejezično

Ako ste željeli objavljivati na više jezika, dosad ste se morali oslanjati na objave istog posta na različitim jezicima, imati zasebne stranice za korisnike koji govore druge jezike ili se osloniti na ne naročito pouzdane automatske prijevode. Facebook je uveo novu značajku koja omogućava stvaranje višejezične objave. Možete ju uključiti ako otvorite Page Settings, pa General, Post in Multiple Languages i odaberete Allow.

2) Odigrajte partiju šaha
Facebook je nedavno integrirao šah u aplikaciju Messenger. Kako bi počeli igru, pošaljite poruku '@fbchess play'.

3) Privatno odgovorite na komentare
Osim javno, možete i privatno odgovoriti bilo kojem korisniku koji je ostavio komentar na vašoj stranici. Ta bi se opcija trebala pojaviti odmah uz poveznicu 'reply' na pojedinom komentaru. Poruka koju ćete poslati bit će povezana s izvornim sadržajem.

4) Nadopunite podatke u korisničkom profilu
Ova značajka je trenutno još u fazi uvođenja na globalnoj razini, pa je moguće kako vam još nije dostupna. Ponudit će vam prostor za 101 slovni znak u kućici odmah iznad podataka o zaposlenju i lokaciji, kojim ćete opisati tko ste.

5) Local Insights for Businesses
Nova skupina značajki trebala bi olakšati korištenje Facebooka za poboljšanje svog poslovanja. Pomoću njih možete, recimo, doznati koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vaše trgovine, kafića, restorana ili hotela te dobiti pregled demografskih podataka o njima, ali i bolje ciljati potencijalne kupce i korisnike oglasima, između ostalog, piše Tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close