Europski parlament izglasao direktivu za uvođenje univerzalnog punjača za mobitele

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2014. u 09:13
Thinkstock

Europska komisija će sada trebati definirati što je univerzalni punjač i pod kojima uvjetima će biti nametnuto njegovo uvođenje na tržište.

Europski parlament izglasao je u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu direktivu kojom se traži uvođenje univerzalnog punjača za mobitele u roku od tri godine.

Zastupnici su izglasali direktivu o radio uređajima koja predviđa usklađena pravila za različite proizvode koji koriste radiofrekvencije, poput mobilnih telefona, uređaja za bežično otvaranje vrata na automobilima, modema itd. Direktiva treba osigurati da ne dolazi do interferencije između različitih aparata koji koriste radio opremu.

Direktiva također predviđa univerzalni punjač za mobitele, što već dugo traže potrošači. Europska komisija će sada trebati definirati što je univerzalni punjač i pod kojima uvjetima će biti nametnuto njegovo uvođenje na tržište. Zemlje članice imat će dvije godine da prenesu direktivu u svoja nacionalna zakonodavstva, a proizvođači će imati još godinu dana da se usklade s pravilima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Uvođenje reda. Zvuči poznato?

burze u EU su u rasulu, a njih brinu punjači za mobitele?!?! [emo_palacd]

New Report

Close