Ericsson tuži Apple zbog povrede patentnih prava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2015. u 12:20
Arhivska fotografija: Žarko Bašić / Pixsell

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson tužio je Apple zbog kršenja patentnih prava, što je novi udarac za američkog tehnološkog diva.

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson tužio je Apple zbog kršenja patentnih prava, što je novi udarac za američkog tehnološkog diva, nakon nedavne presude da zbog neovlaštenog korištenja patenata mora platiti više od pola milijarde dolara.

Ericsson je u petak priopćio da je podnio tužbu američkoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji (ITC) tražeći zabranu Appleovih proizvoda u koje su ugrađeni patenti na koje Ericsson ima pravo i koji su neophodni za 2G i 4G/LTE standarde.

Kompanija je također podnijela i više pritužbi američkom Okružnom sudu u Teksasu tražeći odštetu za povredu njezinih patentnih prava "ključnih u mnogim drugim aspektima Appleovih uređaja".

To je u ovom tjednu još jedan udarac za Apple po pitanju patentnih prava, nakon što je u srijedu teksaška savezna porota presudila da Apple mora platiti 533 milijuna dolara jer njegov softver za iTunes sadrži tri patenta u vlasništvu teksaške tvrtke za licenciranje patenata Smartflash.

Ohrabren tom presudom, Smartflash je najavio novu tužbu i zahtjev za odštetom jer su, osim u iTunesu, isti patenti korišteni i drugim Appleovim proizvodima, kao što su iPhone 6 i iPad Air 2.

Komentirajte prvi

New Report

Close