Elon Musk razvija tehnologiju ‘dowloadanja’ misli u mozak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. ožujak 2017. u 12:30
Foto: Reuters

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih američkih inovatora zadnjih je godina nekoliko puta dao naslutiti da priprema ovakav pothvat.

Osnivač Tesle i SpaceX-a Elon Musk osnovao je tvrtku Neuralink koja bi trebala razviti mogućnost spajanja računala i ljudskog mozga, objavio je Wall Street Journal. 

Neuralink će pokušati razviti ono što Musk naziva tehnologijom "živčane vezice", odnosno implantiranje malenih elektroda u mozak kojima bi se jednog dana omogućilo da se u računala pohranjuju ili iz njega preuzimaju misli, piše WSJ pozivajući se na izvore bliske projektu.

Musk se o tome nije oglasio, ali je Neuralink registriran u Kaliforniji kao tvrtka za "medicinska istraživanja" još prošlog srpnja. Musk planira financirati istraživanje uglavnom sam, dodaje list. 

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih američkih inovatora zadnjih je godina nekoliko puta dao naslutiti da priprema ovakav pothvat. "Mislim da ćemo u budućnosti vjerojatno vidjeti bliskiju povezanost ljudske i digitalne inteligencije", rekao je u jednom intervjuu prošle godine. 

WSJ piše da je Musk, odnosno Neuralink već angažirao vodeće stručnjake na tom polju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close