Električnim biciklom do seoskog imanja Kezele

Autor: Borivoje Dokler , 28. srpanj 2016. u 21:59
Osim u centru Ivanić-Grada, nextbike stanica nalazi se i na imanju Kezele

Nextbike sustav javnih bicikala u ponudi ima i električne bicikle koji s jednim punjenjem mogu prijeći više od 100 kilometara.

Ivanić-Grad je pokrenuo drugi mješoviti nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj. To znači da je istovremeno moguće unajmiti klasične bicikle s tri brzine, ali i električne bicikle najnovije generacije koji se pune u stalcima za parkiranje i imaju autonomiju baterije koja s jednim punjenjem može prijeći udaljenosti veće od 100 kilometara.

Nextbike bicikli u Ivanić-Gradu dostupni su na dvije lokacije: u samom centru na Trgu Vladimira Nazora i na seoskom imanju Kezele. Stanice su u potpunosti samoodržive, napajaju se putem solarnih panela, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno.

Sustav javnih bicikala u Ivaniću i okolici zamišljen je na način da stanovnike i posjetitelje koji žele aktivan odmor ili samo kratki predah u prirodi potakne da ostave nakratko automobil i sjednu na bicikl. Ovo je prilika za daljnji razvoj cikloturizma i srodnih djelatnosti na ovom području koji će zasigurno razveseliti sve poklonike zdravog života, zaštite okoliša i održivog razvoja. Otvorenju sustava nazočili su predstavnici Gradske uprave, Turističke zajednice i drugi uzvanici zajedno sa znatiželjnim građanima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close