ECS se spojio s konkurentom Hema Solutionsom

Autor: Bernard Ivezić , 26. travanj 2017. u 07:54
Ušli su u 'društvo' specijalizirano za cloud rješenja /FOTOLIA

Prema grubim procjenama novi ECS je nakon ove operacije narastao na tvrtku s prihodom od 30 mil. kuna.

Eurocomputer Systems (ECS), jedan od prvih sistemskih integratora u Hrvatskoj, spojio se svojim mlađim konkurentom Hema Solutionsom.

Nova tvrtka, koja će zadržati brend ECS, a u čiji su top menadžment ušli osnivači Hema Solutionsa Hrvoje Hajduk i Zoran Havriluk, ima velike planove u korporativnom svijetu. Zoran Havriluk, novi član uprave ECS-a, kaže da su se odmah priključili Setcoru. Riječ je hrvatskom IT klasteru specijaliziranom za cloud rješenja koji je europska mreža obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija GÉANT početkom godine stavila uz bok Amazonu u pružanju cloud servisa.

Navodi da je njegov Hema Solutions jedan je od osnivača Setcora. "Novi ECS dobar je spoj Heminih inovativnih rješenja temeljenih na Microsoft i cloud tehnologijama s jedne i ECS-ove tržišne prepoznatljivosti, snage u infrastrukturi i HP-ovih rješenja", kaže Havriluk. Krešo Troha, direktor ITSofta, tvrtke članice Setcora kaže da jačanje članstva pokazuje da su na pravom putu. Navodi da sve tvrtke članice rastu po 30 i više posto godišnje. Prema grubim procjenama novi ECS je nakon ove operacije narastao na tvrtku s prihodom od 30 milijuna kuna i 26 zaposlenih.

Troha navodi da je pak Setcor kao takav veći od 80 zaposlenih i da imaju više od 170 većih korporativnih korisnika. "U posljednje vrijeme usmjerili smo se upravo na jačanje korisničke baze te dobili niz velikih međunarodnih klijenata od kojih neki nisu ni prisutni u ovoj regiji, a u infrastrukturi sada smo spremni u našu europsku mrežu private cloud točaka uključiti i novi podatkovni centar u Budimpešti", kaže Troha. Setcor ima pristupne točke na svoj privatni cloud u Frankfurtu, Beču, Ljubljani, dva u Zagrebu te jedan u Beogradu.

Usto ima podatkovne centre u Beču, Zagrebu i jedini hrvatski Tier 3 podatkovni centar, PCK u Jastrebarskom.Havriluk iz ECS-a kaže da su u staroj kompaniji otkrili i neke niše poput infrastrukture i PCI DSS-a, te navodi da će sve to sada postati i snaga Setcora: "Sama Hema do sada je imala ured u Kutini i Zagrebu, a sada u okrilju ECS-a imamo urede i u ostatku Hrvatske – u Rijeci, Splitu i Osijeku te nam je cilj od njih napraviti regionalne centre kompetencija."

Komentirajte prvi

New Report

Close