‘Državni rez vezan uz softvere neće nas uništiti, vani smo pokazali što možemo’

Autor: Bernard Ivezić , 05. travanj 2015. u 11:00
Sonja Popović, direktorica SAP-a u Hrvatskoj/A. Magzan/PIXSELL

Prihodi SAP-a Hrvatska od prodaje softvera lani su porasli 32%. U njihovoj je partnerskoj mreži 10 tvrtki.

Najveća europska softverska kompanija SAP objavila je da je restrukturiranje njezina poslovanja u Hrvatskoj, prema izgradnji partnerske mreže i odmicanju od ERP poslovanja, dovelo do rasta prodaje.

 

55mil.

kuna bili su 2013. prihodi SAP-a, što je bio rast od 7,6%; uz dva mil. kn dobiti

Sonja Popović, direktorica SAP-a u Hrvatskoj, koji je do lani bio tržišni lider u ERP softveru, kaže da su lani od prodaje softvera zabilježili rast prihoda 32 posto. Odlučili su, međutim, zasad ne izlaziti s tom brojkom. Imaju više od 250 korisnika SAP softvera, a njih 90% kao bazu koristi njihov ERP sustav. Lani su krenuli s cloud ponudom, razvili su pilot-projekte u optimizaciji nabave i proizvodnje te ponudili rješenja za e-poslovanje i akvizicije. "SAP budućnost temelji na cloudu, inovacijama i računarstvu u stvarnom vremenu. To je ono što su tvrtke u Hrvatskoj prepoznale", kaže Popović ističući primjer tvrtke HP Produkcija, koja je za projekt Evo TV-a temeljen na SAP-ovoj tehnologiji SAP Quality Award.

U njihovoj je partnerskoj mreži 10 tvrtki. Na naš upit o konsolidaciji državne uprave, koja koristi i SAP rješenja, gdje se očekuje da će se spajanjem agencija dokinuti potreba za nekim softverima, Popović kaže da to pozdravlja. "To je put do velikih ušteda, ne samo u infrastrukturi već i u pametnom djelu koji se temelji na toj infrastrukturi. SAP tu vidi veliku priliku, u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj i V. Britaniji pokazali smo što se u javnoj upravi može napraviti standardizacijom planiranja budžeta i upravljanjem talenatima", zaključuje Popović.

Komentirajte prvi

New Report

Close