Drive me – projekt autonomne vožnje

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2017. u 16:39
Foto: Press

Autonomni automobili bez nadzora revolucionirat će društvo, poboljšati globalnu ekonomiju i promijeniti način na koji provodimo slobodno vrijeme.

Volvo Cars, premium proizvođač automobila, lansirao je Drive Me, najnapredniji i najambiciozniji javni projekt autonomne vožnje na svijetu. Drive Me je projekt velikih razmjera koji spaja akademski, privatni i javni sektor u istraživanju koje nastoji razumjeti i predvidjeti prilike i prednosti koje autonomna vožnja donosi društvu i pojedincima.

Volvo, kao lider u području automobilske sigurnosti vjeruje da će se predstavljanjem tehnologija autonomne vožnje broj prometnih nesreća smanjiti. U skladu s time, Volvo je stavio stvarne ljude iza upravljača novog naprednog Volva XC90 na javne prometnice Gothenburga. Drive Me automobili omogućit će vožnju bez korištenja ruku i nogu u posebnim autonomnim područjima vožnje, a sve to pokretat će tzv. Volvov mozak autonomne vožnje.

"Autonomni automobili bez nadzora revolucionirat će društvo, poboljšati globalnu ekonomiju i promijeniti način na koji provodimo slobodno vrijeme. Kako se radi o najvećoj promjeni u osobnoj mobilnosti od izuma automobila, prije 130 godina, mislimo da se imamo ćemu veseliti. U Volvo Carsu vjerujemo da će naš prvi autonomni automobil biti na tržištu do 2021. godine. Ono što čini naš pristup autonomnoj vožnji jedinstvenim je naša koncentracija na ljude – ne samo na tehnologiju. Učiniti ljudski život jednostavnijim, sigurnijim i boljim je naš način. To je Volvo način"

Više o inovativnim Volvo tehnologijama provjerite na volvocars.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close