Drame iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu. Uživo na portalu vecernji.hr

Thinkstock Thinkstock

Svi ljubitelji svemira i astronomije ove će srijede u zagrebačkom Studentskom centru s početkom u 18 sati imati priliku saznati kakve su se drame događale iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu.

Svi ljubitelji svemira i astronomije ove će srijede u zagrebačkom Studentskom centru s početkom u 18 sati imati priliku saznati kakve su se drame događale iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu. Od sudionika brojnih svemirskih misija Roberta Branda moći ćete saznati kako je bilo sudjelovati u stvaranju povijesti te pogledati Mjesec očima astronauta u ekskluzivnom 10-minutnom 3D filmu.

Izravan prijenos ovog događaja moći ćete pratiti i na portalu vecernji.hr.

Na samom početku programa Stjepan Bedić i Theo Valić ukratko će predstaviti edukativni program projekta Balon Stellar Stratosfera, u kojemu se natječe 21 tim srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Timovi su izradili eksperimente čija težina ne prelazi 150 grama, a Team Stellar posebnim će ih balonima poslati u stratosferu na 30 km visine. Najbolji timovi biti će bogato nagrađeni.

Radi podizanja balona u stratosferu i pronalaženja njihova tereta dovedeni su stručnjaci iz Australije Robert Brando, njegov sin Jason i Tim Blaxland.

Upravo će Robert Brand, veteran svemirskih misija, održati predavanje s temom "Svemir: Osobno iskustvo kroz ljudsku dimenziju – kvarovi, pogreške i kiksevi".

Nakon predavanja slijedi poslastica za sve gledatelje:

Ekskluzivno: Misije Apollo u 3D – 10-minutni film koji nikad nije viđen izvan Australije

Ekskluzivan 10-minutni niz trodimenzionalnih slika koje će gledatelja odvesti na izravan obilazak Mjeseca s perspektive astronauta. Taj je šou dosad vidjelo otprilike samo200 ljudi u Australiji. Ovo je prvi put da će međunarodna javnost imati prilike pogledati ga – ne negdje u Europi ili SAD-u nego na hrvatskoj turneji Teama Stellar. Gledatelji će dobiti 3D naočale za gledanje filma.

Više pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!