Dosegli 10 milijardi preuzimanja i 370 milijuna aktivnih igrača mjesečno

Autor: Bernard Ivezić , 01. listopad 2019. u 09:57
Ilustracija: Getty Images

“Povezali smo se s ljudima u svim kutevima planete i donijeli im uzbuđenje, prijateljstvo i najvažnije zabavu”, kaže Qian.

Slovenski startup jednorog Outfit7, kojeg je prije dvije godine preuzela kineska kompanija Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co., objavio je da su njegove igre preuzete više od 10 milijardi puta. U Ljubljani, koja je sjedište Outfit7, navode da ih to smješta među 10 najuspješnijih izdavača mobilnih igara na svijetu.

Outfit7, koji se proslavio s igrama Talking Tom i franšizom Fiends, ove godine slavi deset godina poslovanja.

Xinyu Qian, izvršni direktor tvrtke Outfit7 kaže da je oduševljen što imaju korisnike u doslovno svakoj državi na planeti te time što je cijela jedna generacija stasala igrajući Talking Toma.

"Povezali smo se s ljudima u svim kutevima planete i donijeli im uzbuđenje, prijateljstvo i najvažnije zabavu", kaže Qian.

Dodaje da su ipak deset godina poslovanja i deset milijardi preuzimanja tek početak te da ne planiraju posustati. Outfit7 na od najbrže rastućih multinacionalnih kompanija u entertainment biznisu na svijetu. Ima više od 370 aktivnih igrača mjesečno. Uspon tvrtke započeo je 2009. godine, kad je na tržište izbacila aplikaciju Talking Tom. Godinu kasnije ta je igra već dogurala među 10 najpopularnijih igara u više od 100 država.

Qian kaže da su lani objavili vrlo uspješan nastavak, Talking Tom 2, i tako potvrdili svoju vodeću poziciju u segmentu mobilnih igara koje podsjećaju na Tamagotchija. Na početku druge dekade poslovanja tvrtka je pokrenula nekoliko novih pravaca razvoja.

"Planiramo izdati bolju i veću virtualnu friend igru kako bi utvrdili poziciju u toj niši, zatim planiramo predstaviti postojećoj bazi likova novi, Talking Becca, koja će se dramatično premijerno predstaviti u sezoni 4 naše nagrađivane animirane serije 'Talking Tom and Friends'. Konačno, kako smo na putu da se razvijemo u multi-brand kuću, Outfit7 također želi najaviti i potpuno nov projekt, timsku PvP arena igru na drugačiji način", kaže Qian.

Inače, lani je Outfit7 najavio i da se širi na velika platna, odnosno da po uzoru na finski Rovio planira napraviti vlastiti Talking Tom film. Outfit7 tada je otvorio razgovore s francuskim producentom Jean Julien Baronnetom, koji je producirao film Assassin’s Creed i TV seriju Rabbids Invasion, a koji je k tome bivši izvršni direktor EuropaCorpa i Ubisoft Motion Picturesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close