Do 2020. će 90 posto starijih od 6 godina imati mobilni telefon

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2014. u 10:29
Thinkstock

Do 2020. godine 90 posto svjetskog stanovništva starijeg od 6 godina imat će mobilni telefon, dok će ukupan broj pametnih telefona doseći brojku od čak 6,1 milijardu, procjenjuje se u najnovijem izvješću “Ericsson Mobility Report”.

Do 2020. godine 90 posto svjetskog stanovništva starijeg od 6 godina imat će mobilni telefon, dok će ukupan broj pametnih telefona doseći brojku od čak 6,1 milijardu, procjenjuje se u najnovijem izvješću "Ericsson Mobility Report".

Sve veća pristupačnost pametnih telefona na tržištima u razvoju dovest će do njihove brojčane dominacije nad klasičnim mobilnim telefonima u razdoblju od dvije godine, procjenjuju analitičari kompanije Ericsson.

U izvješću se također predviđa se će video promet ostvaren mobilnim mrežama nastaviti dramatični rast, da će se do 2020. udeseterostručiti i iznositi čak 55 posto od ukupnog podatkovnog prometa mobilnim mrežama.

"Pad cijena vezanih uz podatkovni promet i mobilne uređaje, uz poboljšanu iskoristivost, te veću mrežnu pokrivenost čine mobilnu tehnologiju globalnim fenomenom koji će uskoro biti dostupan najvećem broju stanovnika zemlje, neovisno o dobi ili lokaciji. Ericsson Mobility Report pokazuje da će 2020. godine svijet biti povezan kao nikada prije i da smo na dobrom putu da realiziramo našu viziju Umreženog društva u kojem će svaka osoba i tvrtka moći ostvariti svoj puni potencijal", kazala je u priopćenju Rima Qureshi, potpredsjednica Ericssona zadužena za strategiju te spajanja i preuzimanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close